To je to što me zanima!

Đoković osnovao Uniju igrača, Nadal i Federer nisu ga podržali

Dosad sam se trudio predstavljati interese igrača na ATP-u i Grand Slam turnirima, ali iako sam bio broj jedan na svijetu, redovito sam odbijan. Zalupili su nam vrata, priča Đoković
Vidi originalni članak

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković te osniva novo tenisko udruženje - Uniju igrača (PTPA), no taj njegov potez nisu podržali Rafa Nadal i Roger Federer.

Kako tvrdi New York Times, srpski tenisač je duže vrijeme nezadovoljan radom ATP-a i statusom koji igrači imaju, te će dati ostavku na dužnost predsjednika ATP Savjeta igrača. U nedjelju je Đoković nakon osvajanja Cincinnati Mastersa poslao pismo u kojem objašnjava zašto osniva Uniju igrača. 

- Imao sam blagoslovljenu dosadašnju karijeru i nemam drugih interesa, osim održivosti i budućnosti tenisa. Dosad sam se trudio predstavljati interese igrača na ATP-u i Grand Slam turnirima, ali iako sam bio broj jedan na svijetu, redovito sam odbijan. Zalupili su nam vrata i nisu nas poštovali. Unija igrača nije novi projekt, ta ideja postoji već 30 godina i mnogi igrači iz različitih generacija su pokušavali sastaviti udruženje ili savez kako bi igrači imali bolju zastupljenost u tenisu. Ali nisu uspjeli zbog nedostatka zajedništva - stoji između ostaloga u Đokovićevu pismu.

Novaka je posebno razljutila situacija otprije tri dana, kada su organizatori Cincinnatija, koji se igrao u New Yorku, otkazali cjelodnevni program, a da igrače nisu ništa pitali. 

- Trenutno nemamo nikakvih dogovora, čekamo odaziv igrača, ali smo spremni za borbu. Nadam se da će u našoj Uniji biti 500 najboljih tenisača, naravno želim i Rafu i Rogera - kazao je Đoković, no njegovi najveći suparnici Rafael Nadal i Roger Federer nisu podržali tu Novakovu ideju već su pozvali na zajedništvo u profesionalnom tenisu. Federer i Nadal su u koordiniranoj akciji preko Twittera izrazili nezadovoljstvo što Đoković osniva novo udruženje.

- Svijet i sport su trenutno u vrlo zahtjevnom i kompliciranom položaju. Osobno smatram da je sada vrijeme kada svi moramo ostati mirni i djelovati u istom smjeru. Sada je vrijeme za zajedništvo, a ne osvetu - napisao je Nadal na Twitteru, a njemu je odgovorio Federer.

- Sada je vrijeme da u tenisu napravimo nešto veliko, ali samo ako smo jedinstveni. Igrači, turniri i krovne organizacije moraju djelovati zajedno, nije vrijeme za rascjepe.

Đokovića su podržali i neki hrvatski tenisači poput Ive Karlovića, Ivana Dodiga, Nikole Mektića i Mate Pavića.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Ayunga 30.08.2020.

    Sindikaliste nitko ne voli.

  • 30.08.2020.

    aj ti prvo nauci postivati igrace, da prestanes uzimati mto dok gubis od njih, samo da bi im poremetio ritam, a onda mozes drugima spocitavat kak vas ne postuju i osnivat sta zelis :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare