To je to što me zanima!

Đoković uz bok Samprasu! Šesti će puta biti prvi na kraju godine

Novak Đoković je pobijedio Bornu Ćorića u drugom kolu Beča i tako si osigurao šesti put prvo mjesto na kraju kalendarske godine. Izjednačio se sa Samprasom na prvom mjestu, a Srbin ,bez sumnje, može još dosta
Vidi originalni članak

Srpski tenisač Novak Đoković pobjedom protiv Borne Ćorića 7-6, 6-3 plasirao se u četvrtfinale turnira serije 500 u Beču i osigurao prvo mjesto na kraju kalendarske godine. Ovo mu je šesti put da će kraj godine dočekati na prvom mjestu ATP ljestvice čime se izjednačio s legendarnim Peteom Samprasom.

JEDINI KOJEG NIJE SRUŠIO Đoković izborio meč s Ćorićem: Borna mu još nije uzeo ni set...

- Vrlo zabavan i zahtjevan dvoboj. Borna je veliki borac. Van terena je moj prijatelj, dugo se znamo, istim jezikom pričamo, treniramo zajedno... Ćorić ima sličan stil igre, a pogotovo je s bekenda vrlo siguran - rekao je Đoković i nastavio:

U prvom setu bilo mi je teško , a baš kao i na startu turnira i danas je prvi set odlučio. Pročitao sam njegov pasing udarac u tie breaku, kasnije i lagani bekend... Drago mi je što sam ostao fokusiran u najvažnijim trenucima - zaključio je Srbin.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković dobio mural kraj Sarajeva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi igrač svijeta se zahvalio i mnogobrojnim srpskim navijačima koji su ga bodrili sa tribina.

- Hvala na podršci, volim vas puno - naglasio je Đoković.

ATP BEČ Ćorić propustio četiri set lopte, Novak ga slomio u drugom setu

Prvi igrač svijeta je u prijestolnicu Austrije došao potvrditi prvo mjesto na ATP ljestvici, a planove mu je mogla pokvariti eventualna odluka Rafaela Nadala da se pored Mastersa u Parizu i završnog turnira u Londonu, pojavi i u Sofiji, no tijekom večeri je stigla potvrda da je Španjolac odbio 'wild card' za turnir u Bugarskoj. Da se Nadal odlučio igrati taj turnir, Đokoviću bi osvajanje Beča bilo dovoljno osiguranje za prvo mjesto, no Rafa mu je olakšao.

Srbin je šesti put u svojoj karijeri osigurao prvo mjesto na kraju kalendarske godine i tako 'prešišao' svoje najveće rivale Nadala i Federera, koji su ostali na pet. Novak prvu poziciju dijeli s legendarnim Peteom Samprasom, no samo je pitanje kad će se Đoković izdvojiti na toj listi.

Novaka u četvrtfinalu očekuje dvoboj s boljim iz meča Hubert Hurkacz - Lorenzo Sonego koji je na programu u četvrtak

ATP BEČ Ćorić u 2. kolu: Pobijedio Fritza, ide na Đokovića ili Krajinovića

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 30.10.2020.

    Razbio ga Nadal 6:0 u Parizu

  • Syrian 30.10.2020.

    Srbi, samo da vam nešto poručim. Nole može imati i 100 GS to neće vas i vašu Srbiju učiniti boljim. Nemojte misliti da hoće. Srbija je jedna od najzaostalijih zemalja Europe. Možete je mijenjati na bolje mijenjajući sebe, upornim radom i borbom protiv kriminala.

  • Syrian 30.10.2020.

    Čovječe, pa po komentarima ovdje čovjek bi pomislio da ne zna, da se nalazi na portalu 24 časa. Only Serbs here xd

Komentiraj...
Vidi sve komentare