To je to što me zanima!

Vida nije mogao sam na Lyon: Uništio ih je Bafetimbi Gomis

Treću europsku utakmicu zaredom Dinamo nije zabio gol...Pognutih glava napuštali su svlačionicu. Rijetko kad bili su tako deprimirani. Luis Ibanez je bio na rubu plača
Vidi originalni članak

Dinamo je Gerland napustio s dva komada u mreži i može biti presretan. Puna šaka brade kad već Pokrivač asistira Gomisu, Bećiraj promašuje s dva metra...

- Boli me što smo primili jeftine golove. Poraz je plod impresioniranosti mojih igrača. Ovo im je veliko iskustvo i to je jedino vrijedno iz ovog susreta - rekao je Jurčić.

Lyon je puno bolja momčad, u njegovo društvo ne ulazi se preko noći. Razliku između ta dva kluba najbolje je opisao Michel Bastos:

- U prvom poluvremenu mogli smo zabiti najmanje tri gola i onda u drugom promijeniti cijelu momčad. Kao u hokeju.

Djeluje grubo, no to je realnost. Treću europsku utakmicu zaredom Dinamo nije zabio gol...Pognutih glava napuštali su “modri” svlačionicu. Rijetko kad bili su tako deprimirani. Ibanez je bio na rubu plača, Kelavi nije bilo ni do čega. Nije ga razveselio ni Llorisov dres, koji je dobio na poklon. Nije to bila Dinamova večer, nisu pomogle čak ni Mamićeve cjelodnevne molitve u hotelskoj sobi. No, za razliku od ostalih, on je bio zadovoljan!

- Da, jesam. Oduševljen sam kako je Jurčić postavio utakmicu. Nije on kriv što smo primili takve golove. Pa Pokrivač je Gomisu dao loptu kakvu si on sam nikada ne ne bi dao. Sammir je pokazao da je igrač za najveći svjetski klub, Badelj i Vida bili su na svjetskoj razini. Eto, zato sam radostan - rekao je Mamić, koji je, kao rijetko kad, na utakmicu stigao neobrijan.

Doista su naivne golove primili “dinamovci” u Lyonu...

- Užasno naivne. Ma nije nama Lyon zabio dva gola, mi smo si ih zabili sami - rekao je Sammir.

Nakon utakmice u Dinamovu svlačionicu ušao je Dejan Lovren. Čestitao je “modrima” i donio dres Vidi i Badelju.

- Na početku mi je bilo jako teško. Ipak je Dinamo moj bivši klub. No čim je sudac označio početak, sve sam zaboravio - rekao je Dejan Lovren.

Osim tuge, Dinamovci su sa Gerlanda ponijeli i modrice.

- Ne sjećam se kad sam dobio ovakve batine. Sudac me jeb.. cijelo vrijeme. Primim loptu, a već dvojica udaraju. Pa kako možemo tako igrati - pričao je vidno potreseni Ibanez.

Susret je zbog ozljede napustio i Milan Badelj.

- Aduktor... Ali ne znam koliko je ozljeda teška, vidjet ćemo nakon pregleda. Jesu, tukli su, ali dobro... Gore sam prolazio u Vinkovcima - zaključio je Badelj modru priču sa Gerlanda, stadiona koji je prije 13 godina bio sretan za Hrvatsku.

Ovaj put napustili su ga pognute glave, bez ikakvih uspomena. Osim Zdravka Mamić.

- Dajte mi ovaj šal na kojem piše Lyon i Dinamo - rekao je Mamić djevojci za pultom, izvadio četrdesetak eura, platio, spremio ga u vrećicu i krenuo za Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • johnny_wtf 28.09.2011.

    svaka cast Vidi...stvarno je ostavio srce na terenu. siguran sam da bih za svaku momcad za koji bi igrao,isto s toliko snage i srcem igrao. stvarno se vidi da daje sve od sebe i takav se igrac najvise cijeni. a ostali kao npr sammir koji su individualci na terenu i pokusavaju sami rijesit utakmicu ne zasluzuju ni pljesak.svaka cast nekim prodorima al sto je previse je previse.

  • LeoMessi19 28.09.2011.

    za ovakava nazovi razočaranja navijača krivi su novinari i struka koja pumpa sve to prije samih utakmica...jučer novine pune raznoraznih naslova gdje dinamo ide po tri boda,kako se može zaraditi kladeći se na dinamo jer je koef. 9-10...zašto nitko nije realan...činjenice su odavno poznate...dinamo je napravio velik posao samim time što je ušao u LP jer to nije mala stvar...tamo je samo 32 kluba koja imaju tu šansu svake sezone...dinamo je protiv reala odigrao dobro ne zato što je dinamo superjak i treba bit drugi u skupini već zato što ih je real podcjenio,polovica manekena iz madrida nije ni znali gdje su došli...dinamo je najslabiji u toj skupini i osvojiti koji bod mogu samo ako će ostaviti srce na terenu...i slabiji klub u ovakvim utakmicama mora zabiti iz polušanse,mora zabiti iz ničega a o stopostotnim prilikama da ni ne pričamo...kud su slabiji i stvaraju malo pravih prilika i onda kad se to ne iskoristi,ne pobjeđuje se tako...havala dinamo što je doveo elitno natjecanje u hrvatsku ali realno možemo se nadati kojem postignutom pogotku a ako isčupamo i koji bod...to će već biti uspjeh...veliki uspjeh...

  • izvorna 28.09.2011.

    kaže frajer trebali smo zabiti,pa da si mogo natrpo bi ti a da vam je bećo zabijo za 1:1 pito bi te ja i vako ste se usrali zadnji deset minuta i usput još ovo nis igro care još u maksimiru vidjećeš tek što je gostovanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare