To je to što me zanima!

Domagoj Vida prošao liječnički te je potpisao za Dinamo Kijev

Odlaskom Domagoja Vide Jurčić je ostao na dva stopera, Josipu Šimuniću i Anti Puljiću, što je čak i za 14 utakmica, koliko ih je ostalo do kraja prvenstva - premalo
Vidi originalni članak

Domagoj Vida obavio je i posljednju formalnost prolaskom liječničkog pregleda te je u srijedu poslijepodne potpisao za Dinamo Kijev. Ugovor bi mu trebao jamčiti milijun eura godišnje.

Dva Dinama dogovorila su da će zagrebačkom pripasti šest milijuna eura, a Vida bi za novu momčad trebao debitirati na Valentinovo, 14. veljače, protiv Bordeauxa. Uoči potpisa predsjednik kijevskog Dinama Igor Surkis mnogo je razgovarao s Ognjenom Vukojevićem, koji je o Vidi govorio biranim riječima. Baš kao i u transferu Nike Kranjčara. S obzirom na odnos koji je Vida imao s Krunom Jurčićem, plavokosi stoper i više je nego zadovoljan odlaskom u Ukrajinu. 

Poslom je zadovoljan i Zdravko Mamić. Vidu je u ljeto 2011. iz Leverkusena doveo za milijun eura, a godinu i pol poslije prodao ga je za šest milijuna.

Vida će kod zagrebačke publike ostati upamćen po golu Ludogorecu u 98. minuti, kojim je Dinamu osigurao deset europskih utakmica. Kijevljani su htjeli dovesti i Sammira, no od tog neće biti ništa.

Odlaskom Domagoja Vide trener Jurčić ostao je na dva stopera, Josipu Šimuniću i Anti Puljiću, što je čak i za 14 utakmica, koliko ih je ostalo do kraja prvenstva - premalo.

Braća Mamić namjeravala su tu poziciju pokriti Gordonom Schildenfeldom, no Jurčić je smatrao da mu je nedostatak brzine velika mana, te je prekrižio njegovo ime.

Idi na 24sata

Komentari 158

  • Ubananismo 03.01.2013.

    a hoće li mamić na to platiti pdv.........

  • ursuss 03.01.2013.

    LINIĆĆĆĆUUUUU..evo love za proračun....koliko šoldi ide od toga za sveopće dobro??

  • dani1975 02.01.2013.

    vidu,vukojević,niko kranjcar skupa igraći klub dynamo kijev

Komentiraj...
Vidi sve komentare