To je to što me zanima!

Donna je nestala za 64 minute, Pironkova odjurila u osminu...

Bugarka nije više od tri godine odigrala profesionalni meč, ali Vekić nije imala recept za njenu igru. S čak devet dvostrukih pogrešaka ispala je u trećem kolu US Opena (6-4, 6-1)
Vidi originalni članak

Više od tri godine nije je bilo na teniskim terenima. Posvetila se majčinstvu, a na prvom turniru nakon povratka igra kao preporođena. Treća žrtva Bugarke Cvetane Pironkove (32) bila je Hrvatica Donna Vekić (24).

Pironkova je pobijedila u trećem kolu US Opena 6-4, 6-1 za samo sat i četiri minute i tako nastavila fenomenalan niz protiv Osječanke. Četvrta čista pobjeda bez izgubljenog seta.

POGLEDAJTE VIDEO: Novak i Donna zabavljaju se u Zadru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vekić je mogla i trebala bolje protiv Cvetane koja je iskoristila ponuđeno. Prije svega, čak devet dvostrukih pogrešaka svoje protivnice. Nevjerojatna je Bugarki bila iskorištenost drugog servisa, nije izgubila nijedan poen (24/24).

Pironkova će u borbi za četvrtfinale igrati protiv pobjednice dvoboja između Amerikanke Madison Keys, sedme nositeljice, i Francuskinje Alize Cornet.

KAKVA DRAMA Nevjerojatan preokret Ćorića! Spasio šest meč lopti protiv 6. igrača svijeta i prošao dalje

Diskvalificirane prve nositeljice ženskih parova

Prve nositeljice US Opena u konkurenciji ženskih parova, Francuskinja Kristina Mladenović i Mađarica Timea Babos diskvalificirane su s turnira odlukom lokalnih zdravstvenih dužnosnika, objavili su organizatori.

Mladenović je prošloga tjedna trenirala s Benoitom Paireom koji je bio pozitivan na testiranju na koronavirus i stoga je izbačen s turnira i prije njegova početka.

"Dužnosnici javnog zdravstva u okrugu Nassau odredili su karantenu za sve koji su bili u dužem kontaktu s osobom koja pozitivna na COVID-19. Kako je Kristina Mladenović jedna od takvih osoba, a natjecanje ženskih parova je već počelo, ona i njezina partnerica Timea Babos su diskvalificirane", objavili su organizatori US Opena.

U petak se dogodila slična situacija uoči susreta 3. kola turnira tenisača između Adriana Mannarina i Alexandera Zvereva. Mannarino je također trenirao s Paireom te je trebao biti diskvalificiran, ali nakon više od tri sata teških pregovora ipak mu je dopušten nastup. Na kraju je ipak izgubio.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • eugen123 06.09.2020.

    izgubi prvi set, pa da zašto bi se borila kad se može predat i lagano na aerodrom

  • 06.09.2020.

    Dona ja vrhunska sportašica samo treba novog trenera ,garantiram da moze u vrh

  • Čeljo Brtika 06.09.2020.

    Tko je ta? Ovi naši stalno gube od nekih anonimaca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare