Sport

Komentari 50

Nevjerojatan preokret Ćorića! Spasio šest meč lopti protiv 6. igrača svijeta i prošao dalje

Nevjerojatan preokret Ćorića! Spasio šest meč lopti protiv 6. igrača svijeta i prošao dalje

Tsitsipas, inače šesti igrač svijeta, u meč je ušao kao veliki favorit. Osvojio je prvi set u tie-breaku, izgubio drugi od Hrvata, dobio treći, a onda u četvrtom, koji je mogao biti odlučujući, prohujao poput oluje do vodstva 5-1

Nevjerojatno, nevjerojatno, nevjerojatno! 

Samo se tako može opisati ono što je hrvatski tenisač Borna Ćorić izveo u šesnaestini finala US Open turnira gdje ga je čekao jedan od najboljih tenisača svijeta, mladi Grk Stefanos Tsitsipas.

POGLEDAJTE VIDEO: Dino Marcan i Borna Ćorić treniraju

Tsitsipas, inače šesti igrač svijeta, u meč je ušao kao veliki favorit. Osvojio je prvi set u tie-breaku, izgubio drugi od Hrvata, dobio treći, a onda u četvrtom, koji je mogao biti odlučujući, prohujao poput oluje do vodstva 5-1  u gemovima. 

Ćorić se tad trgnuo i rekao - dosta! Uzeo je svoj servis, brejkao Tsitsipasov, uzeo svoj i stigao na 5-4, iako je prvi svom servisu Grku dao čak dvije meč i break lopte. 

Grk je potom poveo 40-0 pri vodstvu 5-4 i imao - baš sve! Tri meč lopte, vodstvo koje se ne prosipa... Ipak, Ćorić ga je stigao! Uzeo mu je i taj servis i potom mu uzeo i sljedeći, slavio 7-5 u četvrtom setu za izjednačenje u meču.

I u petom setu bilo je drame. Tsitsipas je imao nekoliko break lopti, Ćorić je opet visio! Presudan je na kraju bio tie-break petog seta u kojem je Hrvat, 32. igrač svijeta, slavio i osigurao dvoboj protiv Australca Jordana Thompsona protiv kojeg će biti favorit!

Najčitaniji članci