To je to što me zanima!

Drama u finalu! Marin Čilić je izgubio maraton protiv Lópeza

Iako je bio vrlo blizu drugog naslova u londonskom Queen's Clubu, Marin Čilić ipak nije uspio. Feliciano López slavio je preokretom u dvama tie-breakovima, 4-6, 7-6, 7-6
Vidi originalni članak

Marin Čilić drugi put u karijeri izgubio je finale prestižnog ATP-turnira u londonskom Queen's Clubu. Najbolji hrvatski tenisač izgubio je od Španjolca Feliciana Lópeza 4-6, 7-6 (7-2), 7-6 (10-8) koji je osvojio 500 ATP-bodova i zaradio nešto manje od 400.000 eura.

Međugorčaninu je to 12. poraz u 29. finalu u karijeri u nizu s kojim će od ponedjeljka ponovno ostvariti najbolji plasman karijere, šesto mjesto. Zanimljivo je da je finale izgubio iako je osvojio više poena od protivnika, ali i unatoč činjenici što tijekom cijelog turnira nije izgubio servis!

- Bio je to visok nivo tenisa, bilo je sjajno igrati ispred ovako sjajne publike. Imao sam neke šanse u drugom setu, ali Feliciano je igrao jako dobro. Imao je sjajan turnir i čestitam mu. Uživao sam na ovom turniru i sjajno sam se pripremio za Wimbledon - kazao je Marin nakon meča.

Iako je bio izraženi favorit u trećem finalu na najavnom turniru Wimbledona, Marin nije uspio od početka biti toliko dominantan protiv rastrčanog i raspoloženog Lópeza. No nakon što je obranio jednu break-loptu uhvatio je Španjolca na krivoj nozi kad je ovaj servirao za ostanak u prvom setu. Iskoristio je Međugorčanin prvu od tri set-lopte i osvojio set 6-4.

Bili su to trenuci kad je Čilić imao Lópeza u "konopcima". Osvojio je svoj servis bez izgubljenog poena pa izborio dvije break-lopte na servis Španjolca. Nije ih, međutim, iskoristio. Set je otišao do tie-breaka gdje je López bio konkretniji i s tri oduzeta poena na servis Hrvata osvojio 13. igru 7-2.

Treći set bio je prava igra živaca. Marin je pokušao uhvatiti igru s kraja prvog seta, a López je u pojedinim trenucima djelovao kao da će odvesti meč u svoju korist. No break-lopte nije bilo pa se finale moralo odlučiti još jednim tie-breakom.

Marin je izborio meč-loptu kod 6-5 protiv svog servisa, no López ju je izvukao i izborio svoju prvu. Čilić ju je izvukao asom, no López je potom dobio drugu priliku na svoj servis. Skupio je hrabrosti Marin i spasio tu šansu volejem. Treću ipak nije mogao. Španjolac je slavio nakon dva i pol sata igre.

Idi na 24sata

Komentari 175

  • Comko10 26.06.2017.

    U danasnjem tenisu u kojem igraju tenisaci poput Federera,Nadala,Murraya,Dokovica,Wawrinke... vi pljujete covjeka koji je 6. na svijetu i govorite da je prosjecan igrac? nema logike, Bravo Marine odlican turnir!

  • nikluk20 26.06.2017.

    psiholog više nego treninzi....ima talent i fiziku ali u glavi ćorak......

  • makisa 25.06.2017.

    Ma kakav Cilic, vecito osrednji teniser. Ali dobro ako nista uzima kintu malo po malo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare