Obavijesti

Sport

Komentari 175

Drama u finalu! Marin Čilić je izgubio maraton protiv Lópeza

Drama u finalu! Marin Čilić je izgubio maraton protiv Lópeza
13

Iako je bio vrlo blizu drugog naslova u londonskom Queen's Clubu, Marin Čilić ipak nije uspio. Feliciano López slavio je preokretom u dvama tie-breakovima, 4-6, 7-6, 7-6

VIDEO

Marin Čilić drugi put u karijeri izgubio je finale prestižnog ATP-turnira u londonskom Queen's Clubu. Najbolji hrvatski tenisač izgubio je od Španjolca Feliciana Lópeza 4-6, 7-6 (7-2), 7-6 (10-8) koji je osvojio 500 ATP-bodova i zaradio nešto manje od 400.000 eura.

Međugorčaninu je to 12. poraz u 29. finalu u karijeri u nizu s kojim će od ponedjeljka ponovno ostvariti najbolji plasman karijere, šesto mjesto. Zanimljivo je da je finale izgubio iako je osvojio više poena od protivnika, ali i unatoč činjenici što tijekom cijelog turnira nije izgubio servis!

- Bio je to visok nivo tenisa, bilo je sjajno igrati ispred ovako sjajne publike. Imao sam neke šanse u drugom setu, ali Feliciano je igrao jako dobro. Imao je sjajan turnir i čestitam mu. Uživao sam na ovom turniru i sjajno sam se pripremio za Wimbledon - kazao je Marin nakon meča.

Aegon Championships

Iako je bio izraženi favorit u trećem finalu na najavnom turniru Wimbledona, Marin nije uspio od početka biti toliko dominantan protiv rastrčanog i raspoloženog Lópeza. No nakon što je obranio jednu break-loptu uhvatio je Španjolca na krivoj nozi kad je ovaj servirao za ostanak u prvom setu. Iskoristio je Međugorčanin prvu od tri set-lopte i osvojio set 6-4.

Bili su to trenuci kad je Čilić imao Lópeza u "konopcima". Osvojio je svoj servis bez izgubljenog poena pa izborio dvije break-lopte na servis Španjolca. Nije ih, međutim, iskoristio. Set je otišao do tie-breaka gdje je López bio konkretniji i s tri oduzeta poena na servis Hrvata osvojio 13. igru 7-2.

Treći set bio je prava igra živaca. Marin je pokušao uhvatiti igru s kraja prvog seta, a López je u pojedinim trenucima djelovao kao da će odvesti meč u svoju korist. No break-lopte nije bilo pa se finale moralo odlučiti još jednim tie-breakom.

Marin je izborio meč-loptu kod 6-5 protiv svog servisa, no López ju je izvukao i izborio svoju prvu. Čilić ju je izvukao asom, no López je potom dobio drugu priliku na svoj servis. Skupio je hrabrosti Marin i spasio tu šansu volejem. Treću ipak nije mogao. Španjolac je slavio nakon dva i pol sata igre.

Aegon Championships
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener