To je to što me zanima!

Dudu: I dalje pratim Dinamo, a kum Ogi bit će dobar izbornik

Evo, došao sam s kumom Ogijem malo pogledati utakmicu. Sad sam došao na odmor s obitelji u Hrvatsku, rekao nam je Dudu, koji je je u Velikoj Gorici bio na utakmici između Gorice i Hajduka
Vidi originalni članak

Kako je dobro vidjeti te opet, otpjevali bi mu navijači Dinama, a zamalo smo mu otpjevali i mi. Eduardo da Silva došao je u Veliku Goricu na utakmicu Gorica - Hajduk s kumom Ognjenom Vukojevićem, izbornikom U-20 hrvatske reprezentacije.

Sjeli su u ložu 15-ak minuta prije početka utakmice. Srdačno se Dudu pozdravio, nasmijao.

POGLEDAJTE VIDEO: Nogometaši Gorice slave pobjedu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nećeš valjda sad intervju - rekao je uz osmijeh, a kako ga posljednjih godina rijetko viđamo nismo propustili priliku, barem nakratko, četiri-pet minuta.

- Evo, došao sam s kumom Ogijem malo pogledati utakmicu. U Hrvatskoj sam u prosjeku dva puta godišnje. Sad sam došao na odmor s obitelji - rekao nam je treći strijelac u povijesti "kockastih".

Zabio je 29 golova u 64 nastupa, samo su Davor Šuker i Mario Mandžukić ispred. Legenda Dinama, legenda hrvatske reprezentacije, da nije bila Martina Taylora i teškog loma noge 2008. godine, sigurno bi napravio i veću karijeru. Pogotovo u Arsenalu čiji je dres tada nosio.

No, ljepše se prisjetiti onih dobrih vremena.

- Naravno da pratim Dinamo i HNL. Gledam streamove u Brazilu kad mogu. Dinamo je dobar, pratim sve što su radili u Europi u posljednje vrijeme - kaže Dudu.

Na leđima mu je 37. Karijera je gotova, ali...

- Od lopte se ne mogu odmaknuti. Sad treniram sam, sa svoj gušt - rekao je Eduardo i dodao:

- Živim u Riju. To je moj grad i tamo mi je najlakše zbog djece.

Kratko se ubacio i Ognjen Vukojević.

- Dudu sad prati i kuma kao trenera - nasmijao se Vukojević, a Eduarda smo pitali vjeruje li da će kum biti dobar trener i izbornik.

- Naravno da hoće - uz osmijeh je rekao Dudu.

Utakmicu je cijelo vrijeme komentirao s kumom Vukojevićem. Još je neko vrijeme u Hrvatskoj, tako da bi mogao otići i pogledati neku utakmicu Dinama u Maksimiru.

Odavno ga nije bilo u Hrvatskoj, mladi su se na stadionu u Velikoj Gorici pitali je li to on, a kad su shvatili da je vikali su 'To je Dudu'. On je naš Brazilac. Jedan od najvećih napadača koje smo ikad imali.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • pametnijiodtebe 04.07.2020.

    Imao je 25 godina kada mu je Taylor slomio nogu. Da nije bilo te ozljede vjerojatno bi prestigao i Sukera, a EURO 2008 je mogao biti sasvim drugacija prica :/

  • slavonija 04.07.2020.

    Da je barem potrajalo..veliki profesionalac.. Hvala za sve.

  • jamesbond7777 04.07.2020.

    hahaha kumovi- ko tece😏😏😏

Komentiraj...
Vidi sve komentare