To je to što me zanima!

Eh, kad bismo srušili te listiće: Da nećemo uzeti zlato - 1,03?!

Poezija s primjesom davorija koju Domagoj Duvnjak pokazuje u obrani dovela ga je "ni iz čega" do drugog favorita za titulu najboljeg obrambenog igrača prvenstva
Vidi originalni članak

Au revoir, France! Farvel, Danmark! Prijevod više nikome u rukometnom svijetu nije potreban. Nikola Karabatić i francusko društvo vratili su se kući, avion se već prizemljio u Pariz, dok je dom jako nedostajao Mikkelu Hansenu i njegovoj danskoj ekipi koja je prije svih predviđanja već iskoristila povratnu kartu za Kopenhagen. A njihovi novinari otkazivali smještajne rezervacije jer Europsko prvenstvo već je u skupini ostalo bez dva glavna favorita za europsko zlato! 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako su barem prije početka mislile kladionice. Eh, kako su se prevarile.

Poslije samo tri utakmice tržište je potpuno izmijenilo krvnu sliku favorita, pa su se sada na vrhu našli - Španjolci. Aktualni europski prvaci vode kolo i zajedno s Norveškom daje im se najviše izgleda da pokore Stockholm gdje će se 26. siječnja igrati veliko finale. 

Furijin naslov cijeni se po koeficijentu 3,25, dok su Norvežani odmah do s 3,50. Hrvatska? Od tek sedmog favorita za naslov prvaka Europe poslije trijumfalnog Graza postali smo treći. Podsjetimo, prije početka bookmakeri su bili široke ruke dajući i koeficijent 15 na takav rasplet. Sada su ga i više nego prepolovili, na 6.

LINO ČERVAR: Austrijanci kažu da smo favorit za zlato? Pa i ja bih to rekao

Ordmah do nas jesu Slovenci (6,5). 'Sosedi' su najviše napredovali, njihova titula mogla vam je donijeti 510 eura na uloženih 10. Nijemci su ostali na petom mjestu, dok su se Šveđani s trećeg spustili na šesto. Domaćini Eura u drugi krug, poput Nijemaca, nisu prenijeli ni bod, pa je na njih tečaj sada udvostručen. S 5,50 skočio je na okruglih 10.

Pokušaj prognoze da će Hrvatska vidjeti Stockholm odnosno proći u polufinale, sada možemo proglasiti i zicerom (1,65). No, što reći na ovo? Da nećemo osvojiti zlato, koeficijent iznosi 1,03?! Kako bi bilo slatko tek srušiti takve listiće.

Poezija s primjesom davorija koju Domagoj Duvnjak pokazuje u obrani dovela ga je "ni iz čega" do drugog favorita za titulu najboljeg obrambenog igrača prvenstva. Naši su najveći adut u toj kategoriji bili Željko Musa i David Mandić, međutim, od Duleta (5,5) veći je favorit tek Slovenac Blaž Blagotinšek.

MARIN ŠIPIĆ 'Kad osvojimo zlato, opet ću na stol i povesti pjesme za ekipu'

Na drugom mjestu naš je kapetan i u utrci za MVP-ja. Sander Sagosen preuzeo je privremeni vrh od Hansena koji je ispao iz igre, Norvežanin vam tek udvostručiti novac uložite li na njega, dok će vam Duvnjak, zajedno sa Španjolcem Alexom Dujshebaevim - ušesterostručiti. Na sedmom mjestu jest Luka Stepančić (19), dok je drugi Luka, Cindrić, sa šestog mjesta pao na 11. (23).

Naših, pak, nema u ozbiljnijim kombinacijama za najboljeg strijelca. Hansen, Gensheimer, Lazarov... Oni su bili najveći favoriti za rukometnu varijantu zlatne kopačke, sada su to Sagosen (1,85) i Austrijanac Nikola Bilyk (2,80).

Golmani? I tu su prekrižena dva favorita, Danac Landin i Francuz Gerard. Treći, Nijemac Wolff, još nije, no on je već ozbiljan hazard (11). Španjolac Perez de Vargas, Norvežanin Bergerud i, najveće iznenađenje, Slovenac Ferlin sada su najbliže mjestu na golu u najboljoj sedmorci turnira. I naš Marin Šego povećao si je dionice (9,00), nastavi li gdje je stao protiv Srbije, još će samo rasti...

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ivana49 17.01.2020.

    Ma ljudi idemo do finala

  • 16.01.2020.

    Ulaskom u kladionicu sva logika u momentu prestaje..

  • biberrr 16.01.2020.

    Svi imaju šanse uzeti zlato,pa tako i mi. Ako imamo pravi dan možemo razbiti i Španjolce i Norvežane koji su igrački najjači. Danas svi igraju rukomet,zato su i Francuzi i Danci već doma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare