Obavijesti

Sport

Komentari 19

Eh, kad bismo srušili te listiće: Da nećemo uzeti zlato - 1,03?!

Eh, kad bismo srušili te listiće: Da nećemo uzeti zlato - 1,03?!
1

Poezija s primjesom davorija koju Domagoj Duvnjak pokazuje u obrani dovela ga je "ni iz čega" do drugog favorita za titulu najboljeg obrambenog igrača prvenstva

VIDEO

Au revoir, France! Farvel, Danmark! Prijevod više nikome u rukometnom svijetu nije potreban. Nikola Karabatić i francusko društvo vratili su se kući, avion se već prizemljio u Pariz, dok je dom jako nedostajao Mikkelu Hansenu i njegovoj danskoj ekipi koja je prije svih predviđanja već iskoristila povratnu kartu za Kopenhagen. A njihovi novinari otkazivali smještajne rezervacije jer Europsko prvenstvo već je u skupini ostalo bez dva glavna favorita za europsko zlato! 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

16:50

Tako su barem prije početka mislile kladionice. Eh, kako su se prevarile.

Poslije samo tri utakmice tržište je potpuno izmijenilo krvnu sliku favorita, pa su se sada na vrhu našli - Španjolci. Aktualni europski prvaci vode kolo i zajedno s Norveškom daje im se najviše izgleda da pokore Stockholm gdje će se 26. siječnja igrati veliko finale. 

Furijin naslov cijeni se po koeficijentu 3,25, dok su Norvežani odmah do s 3,50. Hrvatska? Od tek sedmog favorita za naslov prvaka Europe poslije trijumfalnog Graza postali smo treći. Podsjetimo, prije početka bookmakeri su bili široke ruke dajući i koeficijent 15 na takav rasplet. Sada su ga i više nego prepolovili, na 6.

Ordmah do nas jesu Slovenci (6,5). 'Sosedi' su najviše napredovali, njihova titula mogla vam je donijeti 510 eura na uloženih 10. Nijemci su ostali na petom mjestu, dok su se Šveđani s trećeg spustili na šesto. Domaćini Eura u drugi krug, poput Nijemaca, nisu prenijeli ni bod, pa je na njih tečaj sada udvostručen. S 5,50 skočio je na okruglih 10.

Pokušaj prognoze da će Hrvatska vidjeti Stockholm odnosno proći u polufinale, sada možemo proglasiti i zicerom (1,65). No, što reći na ovo? Da nećemo osvojiti zlato, koeficijent iznosi 1,03?! Kako bi bilo slatko tek srušiti takve listiće.

Poezija s primjesom davorija koju Domagoj Duvnjak pokazuje u obrani dovela ga je "ni iz čega" do drugog favorita za titulu najboljeg obrambenog igrača prvenstva. Naši su najveći adut u toj kategoriji bili Željko Musa i David Mandić, međutim, od Duleta (5,5) veći je favorit tek Slovenac Blaž Blagotinšek.

Na drugom mjestu naš je kapetan i u utrci za MVP-ja. Sander Sagosen preuzeo je privremeni vrh od Hansena koji je ispao iz igre, Norvežanin vam tek udvostručiti novac uložite li na njega, dok će vam Duvnjak, zajedno sa Španjolcem Alexom Dujshebaevim - ušesterostručiti. Na sedmom mjestu jest Luka Stepančić (19), dok je drugi Luka, Cindrić, sa šestog mjesta pao na 11. (23).

Naših, pak, nema u ozbiljnijim kombinacijama za najboljeg strijelca. Hansen, Gensheimer, Lazarov... Oni su bili najveći favoriti za rukometnu varijantu zlatne kopačke, sada su to Sagosen (1,85) i Austrijanac Nikola Bilyk (2,80).

Golmani? I tu su prekrižena dva favorita, Danac Landin i Francuz Gerard. Treći, Nijemac Wolff, još nije, no on je već ozbiljan hazard (11). Španjolac Perez de Vargas, Norvežanin Bergerud i, najveće iznenađenje, Slovenac Ferlin sada su najbliže mjestu na golu u najboljoj sedmorci turnira. I naš Marin Šego povećao si je dionice (9,00), nastavi li gdje je stao protiv Srbije, još će samo rasti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović