To je to što me zanima!

EHF na izvanrednom sastanku suspendirao ruske klubove

Odluka vrijedi do daljnjega te se odnosi na sva aktualna natjecanja na klupskoj i reprezentativnoj razini. Suci i dužnosnici također neće moći biti nominirani za buduće utakmice
Vidi originalni članak

Putinova invazija na Ukrajinu traje već peti dan zbog čega se Rusija suočila s brojnim političko-ekonomskim sankcijama, a iste su se reflektirale i na brojne ruske sportaše, događaje i klubove. 

Nakon što su Fifa i Uefa suspendirale ruske klubove i reprezentaciju iz svih nogometnih natjecanja, oglasila se i Europska rukometna federacija (EHF).

Izvršni odbor EHF-a na izvanrednom sastanku su se pozvali na nedavne preporuke Međunarodnog olimpijskog odbora uslijed ruske invazije na Ukrajinu te su suspendirali reprezentacije Rusije i Bjelorusije te ruske i bjeloruske klubove koji se natječu u europskim rukometnim natjecanjima. Odluka vrijedi do daljnjega te se odnosi na sva aktualna natjecanja na klupskoj i reprezentativnoj razini.

NOVE SANKCIJE Uefa i Fifa suspendirale Rusiju iz svih nogometnih natjecanja!

Ruski i bjeloruski suci i dužnosnici neće biti nominirani za buduće utakmice, a predavači i članovi povjerenstava neće se pozivati ​​na buduće sastanke i aktivnosti. Kvalifikacije za Europsko rukometno prvenstvo na pijesku 2023. trebale su se održati u Moskvi u srpnju 2022. godine, ali zbog aktualnih zbivanja tražit će se novi organizatori. 

S obzirom na to da rat u Ukrajini i dalje bijesni, EHF je istaknuo da su ugrožena njihova načela suradnje na europskoj razini. 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dr.King Schultz 28.02.2022.

    Koje gluposti i licemjerje ... Prije svega gadljivo je uplitanje politike u sport , ali ako ćemo biti dosljednji - šteta što EHF nije ni na koji način suspendirao Francusku prije 10 godina nakon što su bili uništili Libiju ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare