Sport

Komentari 122

Uefa i Fifa suspendirale Rusiju iz svih nogometnih natjecanja!

Uefa i Fifa suspendirale Rusiju iz svih nogometnih natjecanja!

Sama suspenzija Fife znači kako Rusi neće nastupiti u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje su na rasporedu u ožujku. Još nije poznato tko će ju zamijeniti

Zbog invazije na Ukrajinu, Rusija se suočila s brojnim političko-ekonomskim sankcijama. No, ne samo to. Uslijedile su i one iz svijeta sporta, a sada je sasvim jasno kako Rusi neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru! 

Fifa i Uefa suspendirale su ruske klubove i reprezentaciju iz svih nogometnih natjecanja! To znači kako ruski klubovi do daljnjega neće smjeti igrati u europskim natjecanjima, a posebno se odnosi na Spartak iz Moskve koji je trebao igrati osminu finala Europske lige protiv Leipziga. Ovom odlukom momčad našeg Joška Gvardiola automatski ide u četvrtfinale. 

Sama suspenzija Fife znači kako Rusi neće nastupiti u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje su na rasporedu u ožujku. Zbornaja je trebala prvu utakmicu igrati protiv Poljske, a u slučaju pobjede, u finalu bi igrali protiv pobjednika susreta između Švedske i Češke. I taj sami turnir bio je pod znakom pitanja jer su se sve tri reprezentacije jasno izjasnile kako ne žele igrati protiv Rusije, prvenstveno Poljska koja je trebala gostovati u Moskvi 24. ožujka.

Ako bi i došlo do tog susreta, on bi se igrao na neutralnom terenu, no Poljaci su se pobunili, a među njima i Robert Lewandowski koji je podržao svoj Savez. 

U konačnici je Fifa izbacila Rusiju iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a BBC piše kako su se čelnici svjetske nogometne organizacije na to odlučili nakon što je Međunarodni olimpijski odbor predložio da se zabrane nastupi svim bjeloruskim i ruskim sportašima. 

Još nije poznato tko će zamijeniti Rusiju u kvalifikacijama za SP. Postoji mogućnost da to bude Slovačka koja je u kvalifikacijama bila trećeplasirana iza drugoplasirane Rusije i prvoplasirane Hrvatske. No, moguće je i da Poljska ode direktno u finale. 

Najčitaniji članci