To je to što me zanima!

Danci su navijali da EHF izbaci Červara s Europskog prvenstva

Nisam namjerno, možda se nešto dogodilo u žaru borbe, branio se Lino Červar od optužbi da je rukama zadržao bjeloruskog igrača. Dan poslije EHF je pokrenuo disciplinski postupak protiv njega
Vidi originalni članak

Lino Červar je kod 24-23 omeo Karvatskog koji je krenuo prema našem golu s desne strane. Čini se da ga je povukao desnom rukom, akcija se nastavila, suci su Bjelorusiji svirali faul u napadu, a Kopljar je potom zaključio priču golom za pobjedu 25-23.

LINO KAŽE DA NIJE BILO NAMJERE Bjelorusi bijesni: Červar nam je vukao igrača i to usred napada!

- Ma nema tu nikakve namjere. Ja imam običaj po trenerskoj liniji hodati lijevo-desno i hodajući tako došlo je do malog sudara s bjeloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe - rekao je Lino Červar, ali čini se da u EHF-u ne misle tako.

Dan poslije EHF je pokrenuo disciplinski postupak protiv njega. 

Danska televizija TV2 prva je objavila kako je iz EHF-a dobila potvrdu da će pokrenuti disciplinski postupak protiv hrvatskog izbornika zbog tog poteza. To jje uskoro dobilo službenu potvrdu, a nakon toga stigla je i kazna, 3000 eura za Červara.

Urednik danske televizijske kuće koja prati samo rukomet, Dan Philipsen, oštro je napao Červara.

'Nemaju hrabrosti izbaciti izbornika domaćina'

- Nadam se da će ga izbaciti s turnira jer je to ispravna stvar. No znam da se to najvjerojatnije neće dogoditi jer u EHF-u nema dovoljno muškaraca da izbace čovjeka koji je izbornik domaćina Europskog prvenstva - rekao je Dan Philipsen.

'Po ovome ćemo pamtiti Euro'

Na stranu Danaca stali su i Šveđani.

- Što to radi Červar?! Nasrće na igrača...Trener hvata suparničkog igrača? Što se to događa?! - vikao je u prijenosu švedski novinar Ola Wenstrom.

- Červar je prekršio svaku mjeru. Ovo je prljavština po kojoj ćemo pamtiti Euro. Nevjerojatno što se sve dopušta domaćinu. Nikad u rukometu nisam vidio nešto slično - rekao je švedski stručni komentator Martin Frandesjo.

Srpski izbornik vukao Norvežanku

Srpski izbornik Saša Bošković uoči Europskog prvenstva 2012. godine u Beogradu najavio je da će napraviti sve za rezultat. Već u prvoj utakmici Srbije i Norveške Bošković je to demonstrirao kad je u dva navrata povlačio norvešku rukometašicu Linn Jorum Sulland. Završilo je njegovom isprikom igračici, norveškom savezu i navijačima, a Sulland mu je na kraju poklonila dres.

Nije bio kažnjen.

 

Idi na 24sata

Komentari 201

  • 21.01.2018.

    kako je lako nekoga osuditi tek tako. Od kuda znate da se u žaru borbe nisu sudarili (Červar stalno šće i gestikulira uz liniju što nije zabranjeno jer bi inače večina trenera idobila crveni u prvih 5 minuta), od kuda znate da bjelorus nije sa svoje klupe utčava u izmjeni i sudario se sa Červarom i ovaj ga automatski primio , što je kod sudara dvoje ljude česti slučaj. Ni ja ni vi koji ga pljujete ne znamo da li se desilo ovako kako sam opisao ili ga je namjerno primio da čovjek nemože ući. Ja sam skloniji vjerovati "slučajnoj" verziji jer da je bilo namjerno sigurno bi zaradio crveni. A to što pišu švedski i norveški novinari, pa oni navijaju za svoje i sigurno bi im pasalo da se ČErvara izbacilo.

  • mijašina 20.01.2018.

    i to je sport samo nesportsko ponašanje

  • cimerrr 20.01.2018.

    Interesantno je da se konkurencija u borbi za medalje više boji Lina nego naših igrača,hehehe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare