To je to što me zanima!

El Clasico - 216. put: Messi je upitan, bez njega sve mijenja...

Jedan polufinalni par Kupa kralja su Real Madrid i Barcelona, dva najveća španjolska kluba. Dok su 'kraljevi' za ovaj susret kompletni, Barcelona bi mogla zaigrati bez svoje najveće zvijezde
Vidi originalni članak

Barcelona i Real Madrid u srijedu igraju svoj 216. El Clasico.

Svaka utakmica dva najveća španjolska kluba je drugačija i nepredvidiva, i jako je nezahvalno prognozirati pobjednika.

Iako Barcelona po imenima u ovom trenutku izgledna moćnije, tko se zapravo usuđuje otpisati Real Madrid? Posebno kada znamo da "kraljevi" imaju pet uzastopnih pobjeda, dok je Barca upisala u isto toliko utakmica poražena i jednom je remizirala.

Prema Transfermarktu, riječ je o dvije od tri najvrjednije momčadi na svijetu. Barcelona je prva s procijenjenom vrijednošću momčadi od 1.17 milijardi eura, a Real Madrid je treći sa 973 milijuna eura. Između njih je samo Manchester City koji vrijedi 1,13 milijardi eura.

Messi je upitan za utakmicu, a još nije zabio protiv Reala u Kupu

Najbolji igrač i kapetan Barcelone Lionel Messi osjeća bolove u bedru i upitan je za nastup u večerašnjem derbiju. Barcelona jest moćna, ali Messi im ipak donosi dimenziju više. Prošao je medicinske preglede i bol je još uvijek prisutna pa će argentinski 'čarobnjak' u dogovoru s Valverdeom odlučiti o nastupu poslije zadnjeg laganog treninga koji će biti oko 18 sati.

Messi je Realu zabio 26 golova, ali nijedan od njih nije dao u Kupu. Dva im je zabio u europskim natjecanjima, šest u Superkupu i 18 u La Ligi. U šest Kup utakmica protiv 'kraljeva' kapetan 'blaugrane' tri je puta asistirao, ali gol još uvijek nije zabio. 

Propustio je samo tri El Clasica. bez njega je Barcelona jednom pobijedila, jednom remizirala i jednom izgubila u najvećem španjolskom derbiju. S njim na terenu Barcelona je u 38 utakmica pobijedila 17 puta, devet je puta utakmica završila remijem, a u 12 navrata bolji je bio Real.

Što se tiče posjeda lopte, i on je veći kad je Messi na terenu - sa Messijem je 62,4% dok je bez njega 58,4%.

Utakmica polufinala španjolskog Kupa kralja počinje u 21 sat na Nou Campu, a uzvrat se igra tri tjedna kasnije na Santago Bernabeuu.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • zveki14 06.02.2019.

    Jest da fali Ronaldo ali ne treba podcjenjivati Real. Nisu bez veze treći na tablici a u el classicu ne važi ništa od prije! Tu svi daju sve od sebe i sve je moguće! Nadam se dobroj i zanimljivoj tekmi i pobjedi Barce! 👍🇭🇷

  • burek. 06.02.2019.

    Messi je samo na 24sata upitan, čini mi se

  • WieJaNein 06.02.2019.

    Dok je poštovani midget u klubu nema Real sanse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare