Obavijesti

Sport

Komentari 30

El Clasico - 216. put: Messi je upitan, bez njega sve mijenja...

El Clasico - 216. put: Messi je upitan, bez njega sve mijenja...
1

Jedan polufinalni par Kupa kralja su Real Madrid i Barcelona, dva najveća španjolska kluba. Dok su 'kraljevi' za ovaj susret kompletni, Barcelona bi mogla zaigrati bez svoje najveće zvijezde

VIDEO

Barcelona i Real Madrid u srijedu igraju svoj 216. El Clasico.

Svaka utakmica dva najveća španjolska kluba je drugačija i nepredvidiva, i jako je nezahvalno prognozirati pobjednika.

Iako Barcelona po imenima u ovom trenutku izgledna moćnije, tko se zapravo usuđuje otpisati Real Madrid? Posebno kada znamo da "kraljevi" imaju pet uzastopnih pobjeda, dok je Barca upisala u isto toliko utakmica poražena i jednom je remizirala.

FILE PHOTO: La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

Prema Transfermarktu, riječ je o dvije od tri najvrjednije momčadi na svijetu. Barcelona je prva s procijenjenom vrijednošću momčadi od 1.17 milijardi eura, a Real Madrid je treći sa 973 milijuna eura. Između njih je samo Manchester City koji vrijedi 1,13 milijardi eura.

Messi je upitan za utakmicu, a još nije zabio protiv Reala u Kupu

Najbolji igrač i kapetan Barcelone Lionel Messi osjeća bolove u bedru i upitan je za nastup u večerašnjem derbiju. Barcelona jest moćna, ali Messi im ipak donosi dimenziju više. Prošao je medicinske preglede i bol je još uvijek prisutna pa će argentinski 'čarobnjak' u dogovoru s Valverdeom odlučiti o nastupu poslije zadnjeg laganog treninga koji će biti oko 18 sati.

Messi je Realu zabio 26 golova, ali nijedan od njih nije dao u Kupu. Dva im je zabio u europskim natjecanjima, šest u Superkupu i 18 u La Ligi. U šest Kup utakmica protiv 'kraljeva' kapetan 'blaugrane' tri je puta asistirao, ali gol još uvijek nije zabio. 

La Liga Santander - FC Barcelona v Valencia

Propustio je samo tri El Clasica. bez njega je Barcelona jednom pobijedila, jednom remizirala i jednom izgubila u najvećem španjolskom derbiju. S njim na terenu Barcelona je u 38 utakmica pobijedila 17 puta, devet je puta utakmica završila remijem, a u 12 navrata bolji je bio Real.

Što se tiče posjeda lopte, i on je veći kad je Messi na terenu - sa Messijem je 62,4% dok je bez njega 58,4%.

Utakmica polufinala španjolskog Kupa kralja počinje u 21 sat na Nou Campu, a uzvrat se igra tri tjedna kasnije na Santago Bernabeuu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub