To je to što me zanima!

Engleski derbi u EL: Svaka mu čast, ali želim dobiti Van Gaala

Igrali su 194 puta jedan protiv drugoga, ali ovo će im biti prvi okršaj u Europi. Liverpool na Anfieldu od 21.05 dočekuje Manchester United u Europskoj ligi...
Vidi originalni članak

Ždrijeb je u osmini finala Europske lige bio nemilosrdan. Spojio je dva najtrofejnija engleska kluba, a prva utakmice je večeras u 21 sat kad Liverpool na svom Anfieldu dočekuje Manchester United u prvom međusobnom susretu u Europi.

Bitka za Englesku i Ligu prvaka

Liverpool je sedmi klub Premiershipa, Manchester United je jedno mjesto iznad. No realnost je kako će ova dva kluba teško do 4. mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

No zato Ligu prvaka mogu izboriti u Europskoj ligi. Prvak Europske lige automatski ide u Ligu prvaka sljedeće sezone i to engleski velikani znaju jako dobro.

United stiže na Anfield nakon poraza od West Bromwicha u Premiershipu. Liverpool ima tri pobjede u nizu, no United je slavio na zadnjoj utakmici na Anfieldu 1-0.

- Bio sam baš sretan kad smo izvukli Manchester United u osmini finala. Ne zato što će nam biti lako, nego što ovakva utakmica diže sve navijače. Sigurno mi je to važna utakmica, nadam se ne i najveća u karijeri. Nemam neprijatelja u nogometu, samo rivale. Svaka čast Loisu van Gaalu, ali zadnja stvar koju mu želim je da pobijedi u ovoj utakmici - rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp.

United je u velikim problemima. Van Gaalova momčad "okrnjena" je mnogim ozljedama, a milijunska pojačanja ne rade ono za što su dovedena.

Možda jedina svijetla točka kluba iz Manchestera je mlada zvijezda Marcus Rashford, koji će biti spreman za susret protiv Liverpoola.

- U Engleskoj gledaju dosta negativno na Europsku ligu, no na našoj utakmici s Midtjyllandom je bilo 58.000 navijača. Očekujem rasprodani Anfield. Utakmica protiv Liverpoola je stvar tradicije i povijesti, ali i vrlo bitna za Ligu prvaka. Istina,
dobili smo četiri puta Liverpool dok sam ja bio trener, ali to ništa ne znači - rekao je menadžer United Louis van Gaal uoči gostovanja na Anfieldu.

Koji je klub veći, Liverpool ili United? Ispunite anketu na Goalu...

Europska liga, osmina finala:

Basel - Sevilla (19.00)
Borussia Dortmund - Tottenham (19.00)
Fenerbahče - Braga (19.00)
Šahtar - Anderlecht (19.00)
Liverpool - Manchester United (21.05)
Athletic - Valencia (21.05)
Sparta - Lazio (21.05)
Villarreal - Leverkusen (21.05)
 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • bale123 10.03.2016.

    Lagana pobjeda Uniteda.

  • šteta 10.03.2016.

    bit će 0:0

  • viscuma 10.03.2016.

    Tko se kladi neka igra na crveni karton

Komentiraj...
Vidi sve komentare