Obavijesti

Sport

Komentari 18

Engleski derbi u EL: Svaka mu čast, ali želim dobiti Van Gaala

Engleski derbi u EL: Svaka mu čast, ali želim dobiti Van Gaala
1

Igrali su 194 puta jedan protiv drugoga, ali ovo će im biti prvi okršaj u Europi. Liverpool na Anfieldu od 21.05 dočekuje Manchester United u Europskoj ligi...

VIDEO

Ždrijeb je u osmini finala Europske lige bio nemilosrdan. Spojio je dva najtrofejnija engleska kluba, a prva utakmice je večeras u 21 sat kad Liverpool na svom Anfieldu dočekuje Manchester United u prvom međusobnom susretu u Europi.

Bitka za Englesku i Ligu prvaka

Liverpool je sedmi klub Premiershipa, Manchester United je jedno mjesto iznad. No realnost je kako će ova dva kluba teško do 4. mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

No zato Ligu prvaka mogu izboriti u Europskoj ligi. Prvak Europske lige automatski ide u Ligu prvaka sljedeće sezone i to engleski velikani znaju jako dobro.

United stiže na Anfield nakon poraza od West Bromwicha u Premiershipu. Liverpool ima tri pobjede u nizu, no United je slavio na zadnjoj utakmici na Anfieldu 1-0.

- Bio sam baš sretan kad smo izvukli Manchester United u osmini finala. Ne zato što će nam biti lako, nego što ovakva utakmica diže sve navijače. Sigurno mi je to važna utakmica, nadam se ne i najveća u karijeri. Nemam neprijatelja u nogometu, samo rivale. Svaka čast Loisu van Gaalu, ali zadnja stvar koju mu želim je da pobijedi u ovoj utakmici - rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp.

United je u velikim problemima. Van Gaalova momčad "okrnjena" je mnogim ozljedama, a milijunska pojačanja ne rade ono za što su dovedena.

Možda jedina svijetla točka kluba iz Manchestera je mlada zvijezda Marcus Rashford, koji će biti spreman za susret protiv Liverpoola.

- U Engleskoj gledaju dosta negativno na Europsku ligu, no na našoj utakmici s Midtjyllandom je bilo 58.000 navijača. Očekujem rasprodani Anfield. Utakmica protiv Liverpoola je stvar tradicije i povijesti, ali i vrlo bitna za Ligu prvaka. Istina,
dobili smo četiri puta Liverpool dok sam ja bio trener, ali to ništa ne znači - rekao je menadžer United Louis van Gaal uoči gostovanja na Anfieldu.

Koji je klub veći, Liverpool ili United? Ispunite anketu na Goalu...

Europska liga, osmina finala:

Basel - Sevilla (19.00)
Borussia Dortmund - Tottenham (19.00)
Fenerbahče - Braga (19.00)
Šahtar - Anderlecht (19.00)
Liverpool - Manchester United (21.05)
Athletic - Valencia (21.05)
Sparta - Lazio (21.05)
Villarreal - Leverkusen (21.05)
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...