To je to što me zanima!

Englezi, oprostite! Balakov je konačno pročuo pa se ispričao

Oštro osuđujem i odbacujem rasizam kao ponašanje koje proturiječi modernim ljudskim odnosima. To su predrasude koje dolaze iz prošlosti i moraju zavijek biti izbrisane, napisao je Balakov
Vidi originalni članak

Bugarski izbornik Krasimir Balakov u srijedu se ispričao engleskoj nogometnoj reprezentaciji nakon što su bugarski navijači na utakmici u Sofiji u ponedjeljak navečer vrijeđali tamnopute engleske reprezentativce nacističkim pozdravima i oponašanjem majmunskog glasanja, a bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova istovremeno je objavilo kako je u vezi s tim incidentima uhićene četiri osobe.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Engleska je u ponedjeljak u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. pobijedila Bugarsku sa 6-0 što je za domaću reprezentaciju najteži poraz koji je doživjela, no utakmica će ostati upamćena po rasističkim ispadima bugarskih navijača koji su doveli do privremenog prekida u prvom poluvremenu.

VIDEO: RASIZAM PROTIV ENGLEZA Predsjednik bugarskog saveza smijenjen! Balakov sve negira

UEFA je nakon toga otvorila disciplinski postupak protiv Bugarske zbog rasističkih ispada njenih navijača. I dok je nakon utakmice Balakov izjavio da nije čuo ništa, u mailu poslanom novinarima kasno u utorak navečer ispričao se zbog ponašanja navijača.

- Oštro osuđujem i odbacujem rasizam kao ponašanje koje proturiječi modernim ljudskim odnosima. To su predrasude koje dolaze iz prošlosti i moraju zavijek biti izbrisane.

U SOFIJI I NACISTIČKI POZDRAVI Bebek je dvaput prekidao meč Engleza zbog rasizma Bugara!

Bugarska je policija u srijedu objavila da je uhitila četiri osobe povezane  s incidentima na utakmici najavivši pritom daljnja uhićenja.
 
- U tijeku je operacija identificiranja i uhićenja osoba koje su sudjelovale u incidentima za vrijeme utakmice između Bugarske i Engleske - stoji u priopćenju bugarskog ministarstva unutarnjih poslova koje je najavilo nova uhićenja u srijedu.
 
Predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov u utorak je podnio ostavku nakon što je to od njega zatražio bugarski premijer Bojko Borisov. (dk)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 16.10.2019.

    Delegata treba sankcionirati iz razloga što prilikom identifikacije igrača nije primijetio da Engleska "šverca" nekoliko igrača.

  • ćiro legenda 16.10.2019.

    prvo englezi su si sami krivi što su dovodili roblje iz kolonija pa se sad njihovi potomci smatraju englezima. a drugo to nema veze s rasizmom nego je jedan od načina omesti jačeg protivnika da ne zabije gol ili promaši šansu. na košarci nekime kad bacaju slobodno bacanje viču nosonjo ili konjino to je zato da promaši to bacanja a ne radi rasizma. rasizam je kad crnac ide negdje na poseban ulaz ili ne smije u autobus s bijelcima ko nekad u južnoj africi

  • SnakeFarmer 16.10.2019.

    Osjecaj nekakve privilegiranosti radi odredene boje koze je jedna od najglupljih stvari koje si osoba moze zamisliti u svojoj glavi. Iako ne i najgore, najgore bi mi bio osjecaj privilegije i zastite vjerovanjem u jednog od dedeka sa neba koji te prati u stopu cijeli zivot, pazi na tebe te je dovoljno "popricati" s njim kako bi te razrijesio svih gnjusobnih i monstruoznih stvari koje si napravio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare