Obavijesti

Sport

Komentari 5

Englezi, oprostite! Balakov je konačno pročuo pa se ispričao

Englezi, oprostite! Balakov je konačno pročuo pa se ispričao
1

Oštro osuđujem i odbacujem rasizam kao ponašanje koje proturiječi modernim ljudskim odnosima. To su predrasude koje dolaze iz prošlosti i moraju zavijek biti izbrisane, napisao je Balakov

VIDEO

Bugarski izbornik Krasimir Balakov u srijedu se ispričao engleskoj nogometnoj reprezentaciji nakon što su bugarski navijači na utakmici u Sofiji u ponedjeljak navečer vrijeđali tamnopute engleske reprezentativce nacističkim pozdravima i oponašanjem majmunskog glasanja, a bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova istovremeno je objavilo kako je u vezi s tim incidentima uhićene četiri osobe.

Pokretanje videa...

00:09

Engleska je u ponedjeljak u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. pobijedila Bugarsku sa 6-0 što je za domaću reprezentaciju najteži poraz koji je doživjela, no utakmica će ostati upamćena po rasističkim ispadima bugarskih navijača koji su doveli do privremenog prekida u prvom poluvremenu.

Predsjednik bugarskog saveza smijenjen! Balakov sve negira
Predsjednik bugarskog saveza smijenjen! Balakov sve negira

UEFA je nakon toga otvorila disciplinski postupak protiv Bugarske zbog rasističkih ispada njenih navijača. I dok je nakon utakmice Balakov izjavio da nije čuo ništa, u mailu poslanom novinarima kasno u utorak navečer ispričao se zbog ponašanja navijača.

- Oštro osuđujem i odbacujem rasizam kao ponašanje koje proturiječi modernim ljudskim odnosima. To su predrasude koje dolaze iz prošlosti i moraju zavijek biti izbrisane.

Bebek je dvaput prekidao meč Engleza zbog rasizma Bugara!
Bebek je dvaput prekidao meč Engleza zbog rasizma Bugara!

Bugarska je policija u srijedu objavila da je uhitila četiri osobe povezane  s incidentima na utakmici najavivši pritom daljnja uhićenja.
 
- U tijeku je operacija identificiranja i uhićenja osoba koje su sudjelovale u incidentima za vrijeme utakmice između Bugarske i Engleske - stoji u priopćenju bugarskog ministarstva unutarnjih poslova koje je najavilo nova uhićenja u srijedu.
 
Predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov u utorak je podnio ostavku nakon što je to od njega zatražio bugarski premijer Bojko Borisov. (dk)

Pokretanje videa...

00:13
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...