To je to što me zanima!

Englezi su podcijenili Hrvatsku: 'Propuh u obrani i jalovi napad, Petković nije ni blizu Mandži...'

U sportu nema puno boljih scena od one kada vođa Reala igra na svom vrhuncu, a usprkos tome što mu je 35 godina, dokazuje da još uvijek to može, pišu Englezi o Modriću, jednom od rijetkih pluseva koji su našli
Vidi originalni članak

Hrvatska je zapanjila svijet, pa i samu sebe, kada je došla do finala SP-a 2018. To joj je uspjelo brzom i učinkovitom igrom, kojom je otpuhala Argentinu i Englesku te pala na zadnjoj prepreci, u finalu protiv Francuske. Hrvatskoj se na tom turniru sve spojilo: mješavina iskustva, mladih talenata te napadačke agresivnosti. Međutim, nakon trijumfalnog SP-a je u velikim problemima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tim je rečenicama analizu započeo Daily Mail, engleski tabloid, koji je secirao i dobre i loše strane prvog protivnika Engleske na Euru. A, sudeći prema ispisanom, više su našli mana...

- Među 26 igrača za Euro samo je sedam startera iz finala SP-a 2018. To je jasan znak da je u tijeku ono što u Hrvatskoj već predugo traje - smjena generacija i rekonstrukcija reprezentacije. To se ogleda i u njenoj igri, koja je puna padova, što su dokazali očajne igre i rezultati u obje Lige nacija, kojima je Hrvatska žestoko vraćena na zemlju s nebeskih visina na kojima je bila u Rusiji.

Podsjetili su Englezi na loše partije u kvalifikacijama i poraze od Mađarske, Slovenije, remi s Azerbajdžanom... Jedan od razloga, smatraju, pada nakon SP-a jest odlazak Marija Mandžukića.

- Umirovljenje Marija Mandžukića, visokog napadača koji je na SP-u pokopao Englesku svojom ljevicom, osakatilo je Hrvatsku. Najveći problem Hrvatske je postizanje golova i tu se daleko najviše očekuje od asa zagrebačkog Dinama, Brune Petkovića. On pokušava zamijeniti Mandžukića, ali je daleko ispod njegove razine. Hrvatska se često mogla pouzdati u to da će Mandžukić biti njen spasitelj, a sada ga neuspješno glumi Petković. On za Hrvatsku ne zabija niti je spašava.

Hrvatski veliki problem jest i obrana kod prekida. Ako je negdje šansa za Engleze...

- Engleska je daleko na SP-u došla upravo zahvaljujući odličnom iskorištavanju prekida i svakako će isto napraviti i protiv Hrvatske, koja nikako ne uspijeva riješiti ovaj veliki problem. Osim ako ga izbornik Dalić ne riješi u ovih nekoliko dana do Eura, Hrvatska će platiti zbog toga. Propusna je u obrani, ali i jalova u napadu.

SREBRNI LIJEVI BEK Strinić: Gvardiol? Ma glupo je promovirati nekoga u startera samo zbog solidnih 45 minuta... NJUŠKALO GORI Navijači u panici: Nude ulaznice na crno i do 300 posto skuplje

Iako si tepamo da imamo širinu, Englezi ne misle tako.

- Dalić si sigurno čupa kosu kada pogleda manjak opcija na klupi. Turnir je najbolji tip natjecanja za davanje prilike novim igračima, a izbornik Hrvatske zna da se mora moći pouzdati u svih 26 igrača ako želi nešto napraviti na Euru. Međutim, još ne zna što tamo može dobiti od velike većine svojih rezervi.

Na pohvale zbog Modrića, naravno, i dalje možemo računati.

- Modrić je i s 35 godina ključ svake hrvatske akcije. Zbog toga Englesku ipak čeka težak zadatak. Hrvatska će držati loptu, strpljivo graditi napade te Modriću omogućavati slobodu i vrijeme da pokaže magiju na divnom zelenom tepihu engleskog nacionalnog stadiona. U sportu nema puno boljih scena od one kada vođa Reala igra na svom vrhuncu, a usprkos tome što mu je 35 godina, dokazuje da još uvijek to može. Hrvatske je protiv Belgije nekoliko puta opasno pobjegla u kontru zahvaljujući tome što Modrićev mozak radi brzinom svjetlosti. 

DEBITIRA NA EURU Bradarić: Jesam li razgovarao s izbornikom? Ma nešto kratko...

Zaključno, Hrvatska opet može pobijediti Englesku.

- Godine više nisu na strani Hrvatske, koja je k tome već dugo u rekonstrukciji i smjeni generacija, ali Hrvatska je opet sposobna iznenaditi. Engleskoj ostaje nada da to neće opet napraviti na njenu štetu.

Idi na 24sata

Komentari 265

  • sitnozubi 10.06.2021.

    ovi imperijalisti več lagano imaju ,Hrvatski kompleks, ali ovog puta se malko bojim zbog ,poniznog, on nam najlošija karika ni kučeta ni mačeta ...samo lagani tupi pogled

  • KONTRA SVIH 10.06.2021.

    Bosanac je nekompetentan trener koji je slučajno upao u repku. Od ovako dobrih igrača izgraditi lošu momčad je uspjeh. Dobit će nogu još prije kraja EP. Živi bili pa vidjeli.

  • Firefox_1 10.06.2021.

    Šta drugo očekivati od Engleza. Upravo zbog tog njihovog stava nikada ništa ne osvajaju. Ali u ovom slučaju nisu daleko od istine. Pa pogledajmo samo našu statistiku u zadnje 2 god. Odbrana nam stvarno očajno izgleda, a kada se zna da to samo pokazuje koliko nam je team kompaktan. Ispada da su ipak u pravu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare