Sport

Komentari 87

Strinić: Gvardiol? Ma glupo je promovirati nekoga u startera samo zbog solidnih 45 minuta...

Strinić: Gvardiol? Ma glupo je promovirati nekoga u startera samo zbog solidnih 45 minuta...

Netko će reći da je više pokazao u 45 minuta nego konkurent u pet utakmica, tako priča ide, ali nije to baš tako. Možda Barišiću samo trebaju utakmica-dvije da dohvati formu, kaže bivši lijevi bek "vatrenih"

Na putu prema svjetskom srebru hrvatski lijevi bok držao je Ivan Strinić. Odigrao je šest utakmica u Rusiji, uključujući i onu završnu za zlato i tada - (ne)stao. Dva dana prije 31. rođendana.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nemojte još napisati da sam objesio kopačke o klin. Možda odem s nekom ekipom na pripreme, trebalo bi mi nekoliko mjeseci da se spremim i vidim ima li to smisla. Ako ne, to će biti kraj. Mogao sam napraviti i više iako sam puno toga ostvario. Najviše mi je žao većeg rezultata na Euru 2012. jer tada sam najbolje igrao - kaže Strinić za Sportske novosti.

Tog se srebrnog ljeta priključio Milanu, a napustio ga godinu kasnije bez odigrane minute. Prošle su, dakle, tri godine od njegove zadnje utakmice. Ali, o tom potom. Kako mu se čini Hrvatska uoči Eura?

- Dobra. Sve je dobro. Nema se što puno pričati o utakmicama koje su iza nas. Europsko prvenstvo je nešto drugo. Kad smo to podbacili na velikim natjecanjima? Dok sam ja igrao, jedino 2012. nismo prošli skupinu, međutim, ispali smo od finalista Španjolske i Italije. Kritika je bilo prije svakog prvenstva, pa i uoči Rusije. Ništa to nije čudno. Na turniru je drugačiji napon, igrači se malo čuvaju u prijateljskim susretima jer znaju kakvi ih napori čekaju. Poslije se ide na glavu - kaže Strinić i dodaje:

- Ima stručnjaka kakvih god hoćete kod nas. Pustite Zlatka da odradi svoj posao, on najbolje zna što treba. Pričati koga je bolje staviti, koga nije, to su gluposti. Nakon utakmica se uvijek pametuje možda je moglo ovako, možda onako…

Protiv Belgije svidio se Joško Gvardiol u samo 45 minuta. Što Strinić misli o njemu i svojoj poziciji?

- Gvardiol je ušao i dobro reagirao, ali glupo je nekoga promovirati u startera zato što je bio solidan u 45 minuta, a izbaciti onoga koji je dotad igrao. U nogometu se to tako ne radi. Što se mene tiče. Netko će reći da je više pokazao u 45 minuta nego konkurent u pet utakmica, tako priča ide, ali nije to baš tako. Možda Barišiću samo trebaju utakmica-dvije da dohvati spremnost i formu jer imao je stanku zbog ozljede. Kao i Šimi Vrsaljku. I njemu fali nastupa - analizira nekadašnji hajdukovac.

- Svaki ima svoje adute. Treba prepustiti izborniku da prosudi, odluči se za jednoga i ukaže mu povjerenje kao što ga je dao meni. Uoči Rusije nisam bio maksimalno spreman, ali stao je iza mene i dobro je napravio.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Najčitaniji članci