To je to što me zanima!

Englezi su se uoči utakmice s Vatrenima poigrali sa SAD-om

Englezi su na Wembleyu u prijateljskom susretu pobijedili SAD rezultatom 3-0, a od 58. minute svoje je posljednje reprezentativne trenutke na terenu proveo Wayne Rooney
Vidi originalni članak

Hvala, kapetane! Poruka je to koju su Englezi poslali Wayneu Rooneyu kojemu je ova pobjeda (3-0) protiv SAD-a bila oproštaj od reprezentativne karijere. Imali su Englezi i nekoliko debitanata - McCarthy koji je branio u drugom poluvremenu, stoper Dunk iz Brightona i napadač Wilson iz Bournemoutha koji je zabio na svom debiju.

Englezi su se dominantno postavili od samog početka, ali u nekoliko ih je navrata izvukao Jordan Pickford. Prvi dva pogotka zabili su u dvije minute razlike. I to kakva pogotka.

Prvo je u 26. minuti odlično pogodio Jesse Lingard s dvadesetak metara iskosa, a minutu kasnije je unutar šesnaesterca efektno pogodio Liverpoolov Trent Alexander Arnold.

Čekali su svi okupljeni 58. minutu kada su ustali i zapljeskali velikom Wayneu Rooneyu koji je zamijenio strijelca prvog pogotka i svoje posljednje minute u dresu 'gordog albiona' odigrao kao kapetan.

Nije uspio zabiti, ali to je za nogom pošlo Wilsonu, debitantu iz Bournemoutha koji je u 77. minuti nakon ubačaja Fabiana Delpha pogodio za konačnih 3-0. 

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka 'hram nogometa' je pljeskom pozdravio svoju legendu, a on je uz teške uzdahe uzvratio pljeskom i završio svoju prekrasnu priču u dresu 'tri lava'.

Bilo je to solidno zagrijavanje Southgateovih trupa za pravi ispit koji ih čeka protiv Hrvatske.

Stvari su jasne, Hrvatskoj treba pobjeda u Engleskoj kako bi se maknuli s posljednjeg mjesta i došli na prvo. Status nositelja u kvalifikacijama za EP je siguran, a ostaje borba za prestiž i prvo mjesto u skupini.

Vatreni sad imaju kojih dan i pol za regeneraciju, a u nedjelju ih od 15 sati čeka odlučujući susret Lige nacija protiv starog znanca na 'hramu nogometa' u Londonu. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • trbuško 16.11.2018.

    a šta im je na to reko mujo?

  • BorussiaDortmund 16.11.2018.

    Englezi vec dugo nisam imali talenta poput Sancha, zanimljivo da je mali eksplodiro izvan Eng, ocito je recept tim talentiranim Englezima da odu u neki klub koji ce im imati muda pruziti podrsku koju trebaju. Izgleda da je i mali Fodden na radaru Dortmunda i da se premislja...

  • danko1471991 16.11.2018.

    Napunit će nas usred Wembleyja...prognoziram 5:1 za Englesku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare