To je to što me zanima!

Fantastična Ljutić u borbi za postolje na prvom slalomu ove sezone! Slabija vožnja Popović

Zrinka je odradila sjajnu vožnju i drži osmo mjesto (+1.48s) uoči drugog laufa. Leona je imala nešto slabiju vožnju (+2.36s) i drži 21. mjesto, ali razlog za optimizam daju male razlike između skijašica
Vidi originalni članak

I dok je muški spust na talijanskom skijalištu Matterhornu odgođen zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, skijašice, koje su otputovale u Finsku na predivno skijalište Levi, imale su puno više sreće i uspjeha s drugom utrkom Svjetskog kupa ove sezone. Skijašice nisu imale razloga za brigu, uvjeti u Leviju bili su fantastični. Temperatura na startu bila je -9, staza je bila u odličnom stanju i sve je bilo spremno za prvi ovosezonski slalom.

Nakon veleslaloma u Söldenu (gdje je također otkazana muška utrka), na rasporedu je bio prvi slalom sezone, a tu disciplinu pratimo s velikim zanimanjem zbog hrvatskih reprezentativki Leone Popović i Zrinke Ljutić, koja je odradila sjajnu vožnju i završila osma u prvom laufu s 1.48 sekundi zaostatka za vodećom Petrom Vlhovom (53.79s). Popović je na 21. mjestu uoči druge vožnje. Druga je Lena Duerr iz Njemačke s 0.18 sekundi zaostatka, a Amerikanka Mikaela Shiffrin je treća s 0.42 sekundi zaostatka.

Druga vožnja je u 13 sati.

Startni broj 1 imala je Švicarka Wendy Holdener, koja je kroz cilj prošla s vremenom od 55.87 sekundi, a Šveđanka Anna Swenn Larsson, koja je bila na pobjedničkom postolju na Snježnoj kraljici prošle sezone, bila je sporija od tog vremena. 

Hrvatska reprezentativka Leona Popović imala je startni broj 3. U prvom prolazu imala je identično vrijeme kao Holdener, u drugom dijelu Leona je pokazala dobar ritam i imala 0.13 sekundi zaostatka za Holdener.

NAJBOLJA HRVATSKA SKIJAŠICA ZA 24SATA Leona Popović: Želim osvajati nova postolja ove sezone, a kraljicu Shiffrin se može srušiti

Na strmini je bio tehnički zahtjevniji dio staze, a Leoni je nedostajalo brzine na tom dijelu staze, što se odrazilo i na posljednjem prolazu u kojem je također izgubila vrijeme. Leona je tako kroz cilj je prošla kao druga s 0.28 sekundi zaostatka za Holdener.

Ipak, sve su oči uvijek usmjerene na kraljicu Mikaelu Shiffrin. Amerikanka je prošle sezone osvojila peti veliki kristalni globus, a prestigla je i Ingemara Stenmarka i postala vlasnica rekorda po broju pobjeda u Svjetskom kupu. Amerikanka se sjajno spustila i prošla kroz cilj kao prvoplasirana sa 1.66 sekundi prednosti. Njemica Lena Duerr je, međutim,bila bolja i od sjajne Shiffrin, pa je tako preuzela vodstvo s 0.24 sekundi prednosti nad Amerikankom.

Sa zanimanjem se pratio i nastup Petre Vlhove, koja je među najboljim skijašicama svijeta i trostruka prvakinja u slalomu. Slovakinja se sjajno spustila i preuzela vodstvo s 0.18 sekundi prednosti nad Duerr, a 2.36 sekundi prednosti nad Popović. 

KOLEGE I PRIJATELJI Zubčić i Rodeš za 24sata: 'Veliki smo prijatelji i cimeri. Zajedno skijamo, tulumarimo i surfamo'

Startni broj 11 imala je Zrinka Ljutić. U prvom prolazu imala je 0.24 sekundi zaostatka, a u drugom prolazu ta je razlika bila 0.57 sekundi staze. Zrinka je fantastično odradila ključan dio staze, imala je najbolje vrijeme u trećem prolazu te je smanjila zaostatak na 0.44 sekundi za Vlhovom.

Ipak, napravila je manje pogreške u posljednjem dijelu staze, što ju je koštalo brzine, a samim time i sekundu vremena. Zrinka, međutim, nema razloga za nezadovoljstvo. Kroz cilj je prošla kao četvrta s 1,48 sekundi zaostatka za vodećom Vlhovom i time si osigurala fantastičnu poziciju za drugi lauf.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • west66 11.11.2023.

    Vlhova razvaljuje stazu, a ovaj komentator pojma nema. Prednost veća od sekunde, čovječe, što si ti gledao. Od starta je bila druga dimenzija, a ti si di cilja zdvajao..

  • Zlatan 10 11.11.2023.

    Znaci opet bez napredovanja za Zrinku, a mislio sam da ce ove godine zaista razvalit..

  • čovik-s-juga 11.11.2023.

    Samo.pametno.i uavršiti među prvih 10

Komentiraj...
Vidi sve komentare