To je to što me zanima!

Federer lagano do polufinala, Halep bez finala i vrha ljestvice

Maestralni Roger Federer će nakon rutinske pobjede protiv Andersona (6-0, 6-4) u polufinalu igrati protiv Shapovalova, dok je kod žena Simona Halep izgubila u polufinalu od Karoline Pliškove (7-5, 6-1)
Vidi originalni članak

Švicarski 37-godišnji tenisač Roger Federer i 19-godišnji Kanađanin Denis Shapovalov borit će se za mjesto u finalu ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, nakon što su u četvrtfinalu nadigrali svoje suparnike, Južnoafrikanca Kevina Andersona i Amerikanca Francesa Tiafoea.

Federer je za pobjedu nad Andersonom 6-0, 6-4 trebao 85 minuta, dok je Shapovalov preokrenuo set zaostatka u pobjedi 6-7 (5), 6-4, 6-2 protiv Tiafoea, nakon dva sata i 15 minuta borbe.

Shapovalov će se treći put pokušati probiti do prvog finala turnira Masters 1000 serije, nakon što je 2017. izgubio polufinale u Montrealu, a prošle godine u Madridu. Za Rogera Federera će ovo biti 66. polufinale na ovoj razini ATP turnira, u kojem će tražiti put prema 50. finalu na Mastersima.

Shapovalov će u petak konačno ostvariti svoj san i zaigrati protiv tenisača kojega je idolizirao maštajući o velikoj teniskoj karijeri.

U drugom polufinalu će branitelj naslov, Amerikanac John Isner, za suparnika imati 18-godišnjeg Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, najmlađeg polufinalistu u povijesti Miami Opena.

U petak će biti odigrana i dva polufinalna dvoboja turnira muških parova, koji su u četvrtak odgođeni zbog kiše. Hrvatski reprezentativac Ivan Dodig i Francuz Edouard Roger-Vasselin trebali bi u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu započeti meč protiv Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Grka Stefanosa Tsitsipasa.

ATP Miami - četvrtfinale

Roger Federer (Švi/4) - Kevin Anderson (JAR/6) 6-0, 6-4

Denis Shapovalov (Kan/20) - Frances Tiafoe (SAD/28) 6-7 (5), 6-4, 6-2

Finale u ženskoj konkurenciji igrat će Barty i Pliškova

Čehinja Karolina Pliškova (WTA - 7.) pridružila australskoj tenisačici Ashleigh Barty (WTA - 11.) u finalu WTA turnira u Miamiju, nakon što je u polufinalu sa 7-5, 6-1 nadigrala Rumunjku Simonu Halep (WTA - 3.) i tako ju spriječila da se vrati na čelno mjesto pojedinačne WTA ljestvice.

Drugo polufinale ženskog dijela Miami Opena završilo je u 1.10 ujutro po lokalnom vremenu, jer je kiša poremetila raspored odigravanja mečeva te u dva navrata prekinula Pliškovu i Halep u akciji. Prvi prekid je došao pri rezultatu 3-3, nakon kojeg je Rumunjka bolje reagirala i povela sa 5-3. Međutim, uslijedio je veliki preokret i povratak Pliškove koja je nanizala devet gemova te povela sa 7-5, 5-0 kad je uslijedio novi jednosatni prekid zbog kiše.

Kad su se tenisačice vratile odigrale su dva gema, a Halep je uspjela samo izbjeći gubitak drugog seta bez osvojenog gema.

Prvom polufinalisticom postala je Australka Ashleigh Barty koja je sa 6-3, 6-3 nadigrala Estonku Anett Kontaveit (WTA - 19.).

Ni Pliškova, ni Barty još nikada u karijeri nisu igrale u finalu Premier Mandatory serije turnira, a u subotu će jedna od njih osvojiti najznačajniji pojedinačni naslov u karijeri. Bit će to to njihov peti sraz, a u međusobnim mečevima rezultat je 2-2.

Barty će u ponedjeljak na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici po prvi put biti u Top 10 i naći se na 9. mjestu, bez obzira na ishod finala. Pliškova će u slučaju osvajanja trofeja doći do 2. mjesta WTA ljestvice, a u slučaju poraza u finalu u ponedjeljak će biti četvrta tenisačica svijeta.

WTA Miami - polufinale

Ashleigh Barty (Aus/12) - Anett Kontaveit (Est/21) 6-3, 6-3

Karolina Pliškova (Češ/5) - Simona Halep (Rum/2) 7-5, 6-1

Idi na 24sata

Komentari 57

  • fantom na bickilu 29.03.2019.

    STA bi Rafa dao da ima Fedove brojke,bez imalo dileme najveći tenisač svih vremena,jos 40 pobjeda mu treba da samostalno zasjedne na broj 1 u ukupnom broju osvojenih meceva, zamislite 1250.....da se covjek nakloni do poda.....Nadal je na ciscenju od vitamina bio previše puta zato ni blizu tim brojkama prici nemoze.....mozda jedino Nole se približi ali za to mu treba jos 5-6 godina vrhunskog tenisa.....

  • dusansk 29.03.2019.

    Kad je Coric ispao?

  • kajzer/soze/80🇷🇸 29.03.2019.

    Kakva dominacija,neverovatno!Finale Dubai,finale Indijan Vels,a u Majamiju sa takvom lakoćom dobija protivnike,mada ovaj Šapovalov mnogo podigao svoj nivobtenisa,napred Roger najbolji ikada😃!

Komentiraj...
Vidi sve komentare