Obavijesti

Sport

Komentari 57

Federer lagano do polufinala, Halep bez finala i vrha ljestvice

Federer lagano do polufinala, Halep bez finala i vrha ljestvice
1

Maestralni Roger Federer će nakon rutinske pobjede protiv Andersona (6-0, 6-4) u polufinalu igrati protiv Shapovalova, dok je kod žena Simona Halep izgubila u polufinalu od Karoline Pliškove (7-5, 6-1)

VIDEO

Švicarski 37-godišnji tenisač Roger Federer i 19-godišnji Kanađanin Denis Shapovalov borit će se za mjesto u finalu ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, nakon što su u četvrtfinalu nadigrali svoje suparnike, Južnoafrikanca Kevina Andersona i Amerikanca Francesa Tiafoea.

Tennis: Miami Open

Federer je za pobjedu nad Andersonom 6-0, 6-4 trebao 85 minuta, dok je Shapovalov preokrenuo set zaostatka u pobjedi 6-7 (5), 6-4, 6-2 protiv Tiafoea, nakon dva sata i 15 minuta borbe.

Shapovalov će se treći put pokušati probiti do prvog finala turnira Masters 1000 serije, nakon što je 2017. izgubio polufinale u Montrealu, a prošle godine u Madridu. Za Rogera Federera će ovo biti 66. polufinale na ovoj razini ATP turnira, u kojem će tražiti put prema 50. finalu na Mastersima.

Tennis: Miami Open

Shapovalov će u petak konačno ostvariti svoj san i zaigrati protiv tenisača kojega je idolizirao maštajući o velikoj teniskoj karijeri.

U drugom polufinalu će branitelj naslov, Amerikanac John Isner, za suparnika imati 18-godišnjeg Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, najmlađeg polufinalistu u povijesti Miami Opena.

Tennis: Miami Open

U petak će biti odigrana i dva polufinalna dvoboja turnira muških parova, koji su u četvrtak odgođeni zbog kiše. Hrvatski reprezentativac Ivan Dodig i Francuz Edouard Roger-Vasselin trebali bi u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu započeti meč protiv Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Grka Stefanosa Tsitsipasa.

ATP Miami - četvrtfinale

Roger Federer (Švi/4) - Kevin Anderson (JAR/6) 6-0, 6-4

Denis Shapovalov (Kan/20) - Frances Tiafoe (SAD/28) 6-7 (5), 6-4, 6-2

Finale u ženskoj konkurenciji igrat će Barty i Pliškova

Čehinja Karolina Pliškova (WTA - 7.) pridružila australskoj tenisačici Ashleigh Barty (WTA - 11.) u finalu WTA turnira u Miamiju, nakon što je u polufinalu sa 7-5, 6-1 nadigrala Rumunjku Simonu Halep (WTA - 3.) i tako ju spriječila da se vrati na čelno mjesto pojedinačne WTA ljestvice.

Tennis: Miami Open

Drugo polufinale ženskog dijela Miami Opena završilo je u 1.10 ujutro po lokalnom vremenu, jer je kiša poremetila raspored odigravanja mečeva te u dva navrata prekinula Pliškovu i Halep u akciji. Prvi prekid je došao pri rezultatu 3-3, nakon kojeg je Rumunjka bolje reagirala i povela sa 5-3. Međutim, uslijedio je veliki preokret i povratak Pliškove koja je nanizala devet gemova te povela sa 7-5, 5-0 kad je uslijedio novi jednosatni prekid zbog kiše.

Kad su se tenisačice vratile odigrale su dva gema, a Halep je uspjela samo izbjeći gubitak drugog seta bez osvojenog gema.

Tennis: Miami Open

Prvom polufinalisticom postala je Australka Ashleigh Barty koja je sa 6-3, 6-3 nadigrala Estonku Anett Kontaveit (WTA - 19.).

Ni Pliškova, ni Barty još nikada u karijeri nisu igrale u finalu Premier Mandatory serije turnira, a u subotu će jedna od njih osvojiti najznačajniji pojedinačni naslov u karijeri. Bit će to to njihov peti sraz, a u međusobnim mečevima rezultat je 2-2.

Tennis: Miami Open

Barty će u ponedjeljak na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici po prvi put biti u Top 10 i naći se na 9. mjestu, bez obzira na ishod finala. Pliškova će u slučaju osvajanja trofeja doći do 2. mjesta WTA ljestvice, a u slučaju poraza u finalu u ponedjeljak će biti četvrta tenisačica svijeta.

WTA Miami - polufinale

Ashleigh Barty (Aus/12) - Anett Kontaveit (Est/21) 6-3, 6-3

Karolina Pliškova (Češ/5) - Simona Halep (Rum/2) 7-5, 6-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu