To je to što me zanima!

Federer se požalio: Ne mogu trenirati duže od dva sata...

Na pravom sam putu, postepeno se vraćam bez pritiska, idem polako i ne forsiram ništa. Počet ću opet igrati turnire kada budem sto posto spreman, rekao je veliki Švicarac...
Vidi originalni članak

Završnica Grand Slama. Novak Đoković, Rafael Nadal... Hmm, fali li i vama netko na ovom popisu?

Velikog Rogera Federera posljednji put smo u akciji vidjeli u polufinalu Australian Opena gdje ga je lako sredio Novak Đoković, a od tada je vrijeme provodio na terapijama i po bolnicama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Švicarac je već u sutonu svoje karijere, a tenis nije nimalo fizički lagan sport. Naročito za čovjeka od 39 godina. Tijelo pati nakon napornih treninga i mečeva, a ozljede su sve učestalije. S tim se nosi Federer koji je u posljednjih devet mjeseci imao čak dvije operacije koljena, a još u lipnju je rekao kako ga ove godine nećemo vidjeti na djelu.

Operacije i terapije su iza ovog velikana, a sada za njega slijede naporni kondicijski treninzi kako bi se pripremio za sljedeću godinu i novu sezonu. No ne ide sve tako lagano. Nakon dugo mirovanja tijelo je jako teško dovesti na staru razinu, a s tim se muči Roger. Javio se fanovima na Twitteru i opisao kako ide njegov proces oporavka.

- Ne mogu trenirati duže od dva sata dnevno s reketom u ovom trenutku, ali sam radio na svojoj kondiciji i snazi bez bolova već neko vrijeme. Neće biti više operacija - kazao je Švicarac.

Sreća za njega je što ima dovoljno vremena za oporavak jer planira se vratiti za Australian Open, a on kreće u siječnju sljedeće godine što mu daje dovoljno vremena.

- Na pravom sam putu, postepeno se vraćam bez pritiska, idem polako i ne forsiram ništa. Počet ću opet igrati turnire kada budem sto posto spreman i trenutno se čini da će to biti na Australian Openu - nada se on.

Pomalo nam je čudno vidjeti završnicu nekog Grand Slam turnira bez njega. Kao što je i US Open bio čudan bez njega, tako će biti sve do njegovog povratka. Na Touru je je više od 20 godina i neobično je što ga nema, ali i pravo je čudo što i dalje ne odustaje. Osvojio je 20. Grand Slamova, jedan je od najvećih u povijesti, ako ne i najveći, porušio je 'milijun' rekorda, ali on i dalje živi za tenis. 

Neki ga obožavaju, za neke je najveći, ali nekima baš i nije drag. U kojoj god skupini bili, morate se nakloniti ovome velikanu jer ono što je on radio u svjetskom tenisu, to ne može bilo tko. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • NWO1993 10.10.2020.

    Veliki tenisac ali mali covjek.

  • citizen86 10.10.2020.

    federer vise nikad nece osvojit grad slam. igrat ce da si upikne dobre novce i zadovolji ego i to je to.

  • dusansk 10.10.2020.

    Ne fali niko !!! Roger je svoje odsvirao, bar na sljaci, jos davnih dana....

Komentiraj...
Vidi sve komentare