Obavijesti

Sport

Komentari 8

Federer se požalio: Ne mogu trenirati duže od dva sata...

Federer se požalio: Ne mogu trenirati duže od dva sata...

Na pravom sam putu, postepeno se vraćam bez pritiska, idem polako i ne forsiram ništa. Počet ću opet igrati turnire kada budem sto posto spreman, rekao je veliki Švicarac...

VIDEO

Završnica Grand Slama. Novak Đoković, Rafael Nadal... Hmm, fali li i vama netko na ovom popisu?

Velikog Rogera Federera posljednji put smo u akciji vidjeli u polufinalu Australian Opena gdje ga je lako sredio Novak Đoković, a od tada je vrijeme provodio na terapijama i po bolnicama.

Pokretanje videa...

01:14

Švicarac je već u sutonu svoje karijere, a tenis nije nimalo fizički lagan sport. Naročito za čovjeka od 39 godina. Tijelo pati nakon napornih treninga i mečeva, a ozljede su sve učestalije. S tim se nosi Federer koji je u posljednjih devet mjeseci imao čak dvije operacije koljena, a još u lipnju je rekao kako ga ove godine nećemo vidjeti na djelu.

GBR, ATP Tour, Wimbledon

Operacije i terapije su iza ovog velikana, a sada za njega slijede naporni kondicijski treninzi kako bi se pripremio za sljedeću godinu i novu sezonu. No ne ide sve tako lagano. Nakon dugo mirovanja tijelo je jako teško dovesti na staru razinu, a s tim se muči Roger. Javio se fanovima na Twitteru i opisao kako ide njegov proces oporavka.

- Ne mogu trenirati duže od dva sata dnevno s reketom u ovom trenutku, ali sam radio na svojoj kondiciji i snazi bez bolova već neko vrijeme. Neće biti više operacija - kazao je Švicarac.

Sreća za njega je što ima dovoljno vremena za oporavak jer planira se vratiti za Australian Open, a on kreće u siječnju sljedeće godine što mu daje dovoljno vremena.

Tennis - Australian Open - Quarter Final

- Na pravom sam putu, postepeno se vraćam bez pritiska, idem polako i ne forsiram ništa. Počet ću opet igrati turnire kada budem sto posto spreman i trenutno se čini da će to biti na Australian Openu - nada se on.

Pomalo nam je čudno vidjeti završnicu nekog Grand Slam turnira bez njega. Kao što je i US Open bio čudan bez njega, tako će biti sve do njegovog povratka. Na Touru je je više od 20 godina i neobično je što ga nema, ali i pravo je čudo što i dalje ne odustaje. Osvojio je 20. Grand Slamova, jedan je od najvećih u povijesti, ako ne i najveći, porušio je 'milijun' rekorda, ali on i dalje živi za tenis. 

Wimbledon 2019 - Day Thirteen - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Neki ga obožavaju, za neke je najveći, ali nekima baš i nije drag. U kojoj god skupini bili, morate se nakloniti ovome velikanu jer ono što je on radio u svjetskom tenisu, to ne može bilo tko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica