To je to što me zanima!

Federerova čestitka 'zaustavila' internet: Rafa, prijatelju moj, idemo po još Grand Slamova

Čudesno je da je osvojio 13. put Roland Garros, to je jedno od najvećih sportskih postignuća. Čestitam i njegovom timu jer nitko ovo ne bi mogao napraviti sam. Bravo, Rafa, zaslužio si, javio se Federer s čestitkom Nadalu
Vidi originalni članak

Oduvijek sam imao najveći mogući respekt za mog prijatelja Rafu kao osobu i kao velikog pobjednika. On je moj najveći rival i vjerujem da smo godinama jedan drugog gurali kako bismo postali bolji igrači. Stoga, velika mi je čast čestitati mu na 20. Grand Slamu.

POGLEDAJTE VIDEO: Nadal i Federer na Instagramu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovo su riječi Rogera Federera, točnije poruka na svim društvenim kanalima koji su se istog trena doslovno začepili od silnih "lajkova", tek nekoliko minuta nakon što je u Parizu Rafael Nadal postao 20-rostruki Grand Slam pobjednik, upravo ono što je dosad sam bio veliki Švicarac. Sada je u svom prijatelju i protivniku dobio društvo.

- Čudesno je da je osvojio 13. put Roland Garros, to je jedno od najvećih sportskih postignuća. Čestitam i njegovom timu jer nitko ovo ne bi mogao napraviti sam. Nadam se da je ova brojka 20 samo korak u nastavku brojanja za obojicu. Bravo, Rafa, zaslužio si - dodao je Roger koji je i dalje samo u službi gledatelja.

KRALJ ZEMLJE Rafa pomeo Novaka i izjednačio se s Federerom sa 20 GS titula!

No teško je, zbilja teško, ostati ravnodušan kada čitate ovo, kako dva najtrofejnija tenisača svih vremena cijene jedan drugog, u vremenima kada je postalo najbitnije biti bolji od drugog pod svaku cijenu. Ali Nadal i Federer su s godinama upravo i zbog svog odnosa, ali odnosa prema svom poslu, postali i veći od samog sporta. Ikone kakve će se teško ikada ponoviti.

I teško će ikada netko ponoviti ono što je Nadal napravio u Roland Garrosu, a brojka od 13. Trofeja mušketira vjerojatno neće biti posljednja.

- Osvojiti ovaj turnir znači mi sve. Ne, nisam razmišljao o tom 20. Grand Slamu, koliko ima i Roger, već samo o Roland Garrosu. Ovdje sam prošao najvažnije trenutke u svojoj karijeri - rekao je Nadal ispričavši se Đokoviću za današnje finalno "masakriranje" (6-0, 6-2, 7-5) i 100. jubilarnu pobjedu u Parizu nakon koje nije mogao zaustaviti suze.

- Oprosti za danas. U Australiji si ti mene "ubio". Ovo je dio sporta.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • dejo36 12.10.2020.

    Pricekajmo jos par godina.Pa da vidimo da li ce Nadal zavrsiti kao Lance ili kao Flo Jo??

  • edo0308 12.10.2020.

    Stvar je ukusa, meni je Federer najbolji jer igra sa nekom elegancijom i lakoćom. Nešto slično kao Messi i nogometu ili Jordan u košarci

  • Trump Jong Un 12.10.2020.

    Po ponašanju na i izvan terena a nadasve sporskoj kulturi Federer na prvom mjestu a onda dugo nitko, šta ne bi mi trebali uvijek navijat za sve koji dolaze iz EU zajednice kojoj sami pripadamo ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare