To je to što me zanima!

Francuzi izviždali Martineza dok je primao nagradu: Još mu pamte gnjusne uvrede iz Katra

Ljudi, nemojte to raditi. Pustimo sportaše da se izraze kako žele, rekao je legendarni Didier Drogba koji je pokušao primiriti publiku koja je nezadovoljno reagirala nakon što je Emiliano Martinez proglašen najboljim golmanom
Vidi originalni članak

Svi su slavili Lea Messija, Argentinci su ga dizali u nebesa i zahvaljivali mu se što im je konačno, prvi put nakon Maradone, vratio naslov svjetskog prvaka u Buenos Aires. No, da nije bilo golmana Aston Ville Emiliana Martneza i njegovih bravuroznih obrana, vrlo vjerojatno ne bismo vidjeli scene kako Messi podiže 'zlatnu božicu' visoko u zrak. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Argentinski golman odigrao je čudesno Svjetsko prvenstvo. Branio je zicere i spašavao svoju momčad protiv Australije u osmini finala pa skidao penale u raspucavanju protiv Nizozemske u četvrtfinalu. Protiv Francuske je u posljednjim sekundama obranio zicer Kolo Muaniju pa im presudio u jedanaestercima.

Proglašen je najboljim golmanom SP-a, pripala mu je i Fifina nagrada za najboljeg, a sinoć je u pariškom Theatre du Chatelet primio nagradu Lav Jašin. No, publika nije to najbolje primila pa ga je dočekala zvižducima.

- Ljudi, nemojte to raditi. Pustimo sportaše da se izraze kako žele - rekao je legendarni Didier Drogba koji je bio u ulozi voditelja.

Još mu pamte skandalozno ponašanje nakon finala protiv Francuske i vrijeđanje Kyliana Mbappea. I nije samo to.

Kada je nakon finala na centru igrališta primio zlatnu rukavicu, stavio ju je na međunožje. Cirkus se nastavio u svlačionici kada je prekinuo pobjednički vlakić kako bi zatražio minutu šutnje za Kyliana Mbappéa. Kako bi istog još malo ponizio, na proslavi naslova u Buenos Airesu nosi je lutku s Mbappéovim likom. Sprdao se s čovjekom koji mu je zabio tri gola u finalu?!

Sve to mu nisu zaboravili u Parizu, ali na koncu su mu neki zapljeskali nakon govora. 

- Kakvo iznenađenje. Za mene je uvijek važno pobjeđivati ​​kao grupa, zahvaljujem cijeloj obitelji. Ovo je dodatak mojoj karijeri.
Moj san kad sam otišao u Englesku bio je pomoći svojoj obitelji, a zatim biti dio reprezentacije. Osvojiti Svjetsko prvenstvo i imati treću zvjezdicu, to ne mogu objasniti - kazao je i službeno najbolji golman na svijetu. 

Na terenu se dokazao, ali ubuduće bi mogao poraditi na fair-playu i ponašanju. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mihods 31.10.2023.

    Primitivizam Argentinaca nema granice!!!

  • Puno volim Hrvatsku 31.10.2023.

    Da je toliko dobar kolko želate, ne bi ga Arsenal najurio.

  • 31.10.2023.

    ja sam Buffon za ovog što rukavicama sakriva malog..

Komentiraj...
Vidi sve komentare