To je to što me zanima!

Francuzi su u nevjerici: 'Kakav šamar! Katastrofa! Razbijeni!'

Rukometaši Francuske prvi su put u povijesti ispali u prvoj fazi Europskog prvenstva nakon poraza od Portugala i Norveške. Izbornik Didier Dinart začudio je izjavom: "Ne znam jesmo li u krizi"
Vidi originalni članak

Portugal putuje u drugi krug Europskog prvenstva u rukometu, a Francuska ide kući. Da vam je to netko rekao prije tri dana, vjerojatno biste mu rekli da je lud, no takav je rasplet nakon dva kola natjecanja u Trondheimu. Portugalci su svladali BiH 27-24, a Norveška Francuze 28-26 i jasno je kako za najmoćniju rukometnu naciju neće biti mjesta u Malmöu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Plavi, ovdje je kraj", piše o debaklu jedan od najpoznatijih sportskih dnevnika na svijetu L'Equipe koji dodaje:

"Francuska momčad, koju je pobijedila Norveška, već je eliminirana. Katastrofalni scenarij nije izbjegnut: pobijedila ju je Norveška 28-26, što se dogodilo prvi put u njenoj povijesti."

I doista, najlošiji francuski rezultat na europskim prvenstvima, koja se igraju od 1994., bilo je 11. mjesto u Srbiji 2012. No i tad su prošli prvu fazu, a ispali u skupini drugog kruga. Sad nisu prošli ni među najboljih 12.

Da bismo pronašli sličan podbačaj Francuza na jednom velikom natjecanju, morali bismo se vratiti u daleku 1978. godinu i Svjetsko prvenstvo u Danskoj, gdje su "tricolori" pretrpjeli tri poraza od Rumunjske, Istočne Njemačke i Mađarske.

SLOVENCI ŠOKIRALI ŠVEĐANE Adieu, France! Šok za velikana, Norvežani su ih izbacili s Eura

- Jednom smo nogom u avionu za kući - rekao je Guillaume Gille, pomoćni trener izbornika Didiera Dinarta, nakon poraza u petak od Portugala u prvom kolu, reprezentacije koje na EP-u nije bilo još od 2006.

A ovu nedjelju ušli su i drugom nogom u avion. Prije polaska još će samo odigrati revijalnu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, koja je također izgubila sve šanse u napredovanje. U drugi krug iz norveškog Trondheima u švedski Malmö idu Norveška i Portugal.

"Francuska je ostala bez slave!", piše u naslovu dnevnika Le Parisien.

"Porazom od Norveške u susretu bez daha (28-26) suigrači Nikole Karabatića već su elimirani s Eura. Nisu uspjeli riješiti probleme iz prve utakmice protiv Portugala. Kraj jedne ere", dodaju.

- Ne znam postoji li kriza. Analizirat ćemo ovu utakmicu, pali smo i francuska momčad je danas tu gdje jest - slijegao je ramenima legendarni Didier Dinart koji ništa nije mogao napraviti s momčadi prepunom zvijezda.

"Razbijeni i eliminirani, plavci su dobili monumentalni šamar", poručili su iz Le Figara.

"Bez titule i treću godinu, Francuzi su pretrpjeli noćnu moru na Euru i eliminirani su nakon samo dvije utakmice", kažu u Le Figaru.

Što sad za Francuze? Prevelikih promjena u reprezentaciji ne bi smjelo biti jer se već sredinom travnja održava kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju u kolovozu.

Francuzi će mu biti domaćini, a igrat će i protiv Hrvatske u svojoj skupini (ako ne budemo osvojili Euro ili igrali finale protiv svjetskog prvaka Danske, u tom slučaju izborit ćemo Tokio izravno), uz još jednu afričku i europsku momčad. Prve dvije momčadi izborit će put na Daleki istok.

No daleko od toga da Nikola Karabatić, Luc Abalo, Dinart i društvo neće imati o čemu raspravljati idućih tjedana. Francuzi su dotaknuli samo dno...

Idi na 24sata

Komentari 176

  • LOLNeki 13.01.2020.

    Kada je komentator počeo nabrajati sve Karabatićeve medalje, ono zbilja nevjerojatni uspjesi. Toliko su toga osvojili, a i najboljima se mora nekada dogoditi kiks. Ipak je već i puno godina prošlo na leđima nekih Francuza.

  • ella1234xD 13.01.2020.

    Imamo velike šanse

  • Vladimir Studen 13.01.2020.

    finale norveška španjolska

Komentiraj...
Vidi sve komentare