To je to što me zanima!

Nova uloga: Goran Ivanišević vodit će srpsku reprezentaciju?

Balkanac može trenirati bilo koga, ali Balkanca ne može trenirati nitko osim Balkanca, rekao je jednom prilikom Goran, a na ATP Cupu bi trener Novaka Đokovića mogao imati ulogu izbornika Srbije
Vidi originalni članak

Nakon što ih je Hrvatska nokautirala iz polufinala Davis Cupa, srpska teniska reprezentacija priprema se za ATP Cup u Sydneyu početkom godine. Tamo neće biti Hrvatske jer se mjesta dodjeljuju prema plasmanu najboljih tenisača svake zemlje, a 30. pozicija Marina Čilića (33) nije bila dovoljno visoka da upadnemo na turnir.

Srpsku javnost zabavlja pitanje tko će im povesti reprezentaciju, a čini se kako to neće biti Viktor Troicki (35) koji im je vodio selekciju u Davis Cupu. Odgovornost bi mogla pasti na Novaka Đokovića (34), pa i na njegova trenera.

POGLEDAJTE VIDEO: Novak Đoković i Donna Vekić u Zadru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mene kao izbornika na ovom natjecanju ne pitaju puno i ne vjerujem ni da ću ići. Izbornik ništa ne odlučuje jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promjena. Jedino ako se netko od njih dvojice ozlijedi netko ih može zamijeinti. Ne mogu ništa odlučivati. Zasad ne idem - rekao je Troicki za Sportski žurnal.

Stvar na koju bi mogao utjecati je igra parova, gdje je dosta kombinirao u Davis Cupu i gdje nije mogao pronaći dobitnu formulu jer Srbija nema igrača koji su se posvetili samo dublu.

- Parovi se dogovaraju i mogao bih utjecati na to. S druge strane, po pravilima, ako nema izbornika, prvi igrač reprezentacije može preuzeti njegovu ulogu da određuje tko će igrati u paru. To je Novak - rekao je Troicki.

SVE JE NA INSTITUCIJAMA 'Đoković? Nitko još nije dobio medicinsko izuzeće za nastup'

No osim toga, prvi igrač može odrediti i svog trenera ili nekog drugog da vodi momčad. Kako će Đokovićev trener Goran Ivanišević (50) biti u Australiji, može se dogoditi da to bude upravo on, tvrdi Žurnal.

Ivanišević i Đoković uz kraće pauze surađuju na turnirima od Wimbledona 2019.

- Mentalitet je isti, jezik je isti, to jako puno pomogne u objašnjavanju, u razgovoru, na terenu. Čak se koji puta niti ne mora ništa reći, dovoljno se pogledati. Balkanac može trenirati bilo koga, ali Balkanca ne može trenirati nitko osim Balkanca - rekao je Goran ove godine za HTV.

- Kad Đoković viče prema loži, to je uglavnom upućeno meni - dodao je.

Nole je sezonu zaključio s puno frustracija, a o njegovu sudjelovanju na Australian Openu još se spekulira. Uvjet je cijepljenje, a on ne želi potvrditi je li se cijepio.

- Želim odmoriti i zaboraviti na tenis. Umoran sam od cijele godine. Želim provesti vrijeme s obitelji. Uskoro ćete saznati moje planove za 2022. - rekao je Nole u Madridu, nakon poraza od Hrvatske.

Srbija će na ATP Cupu zaigrati protiv Norveške već 1. siječnja. Dva dana poslije slijede okršaji protiv Čilea, a 5. siječnja protiv Španjolske, koja dolazi bez Rafaela Nadala.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Horvatincic 24.12.2021.

    Pa ako to uradi neka se seli..pljuc

  • kajzanavek 14.12.2021.

    Kad je osvojil Wimbledon daval je intervju. Između ostalog novinar ga pita, pošto je znal tehnicirat s lopticom, da mu dobro ide nogomet i da bi onda mogel zaigrat i za Dinamo. On odgovara. "Nikad, nikad, ni mrtav za Dinamo". Al Srpsku repku vodit, to mu čast a, stan u Zagrebu gušt. Fuj.

  • nokia8 14.12.2021.

    Troicki je trener Srbije i to se ne menja. Svako ko malo prati tenis zna zbog cega je Nole uzeo Ivanisevica za trenera, i to je bilo presudno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare