Obavijesti

Sport

Komentari 34

Nova uloga: Goran Ivanišević vodit će srpsku reprezentaciju?

Nova uloga: Goran Ivanišević vodit će srpsku reprezentaciju?

Balkanac može trenirati bilo koga, ali Balkanca ne može trenirati nitko osim Balkanca, rekao je jednom prilikom Goran, a na ATP Cupu bi trener Novaka Đokovića mogao imati ulogu izbornika Srbije

VIDEO

Nakon što ih je Hrvatska nokautirala iz polufinala Davis Cupa, srpska teniska reprezentacija priprema se za ATP Cup u Sydneyu početkom godine. Tamo neće biti Hrvatske jer se mjesta dodjeljuju prema plasmanu najboljih tenisača svake zemlje, a 30. pozicija Marina Čilića (33) nije bila dovoljno visoka da upadnemo na turnir.

Srpsku javnost zabavlja pitanje tko će im povesti reprezentaciju, a čini se kako to neće biti Viktor Troicki (35) koji im je vodio selekciju u Davis Cupu. Odgovornost bi mogla pasti na Novaka Đokovića (34), pa i na njegova trenera.

POGLEDAJTE VIDEO: Novak Đoković i Donna Vekić u Zadru

Pokretanje videa...

Novak Đoković i Donna Vekić na konceru Gibbonnija na Adria Touru 03:42

- Mene kao izbornika na ovom natjecanju ne pitaju puno i ne vjerujem ni da ću ići. Izbornik ništa ne odlučuje jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promjena. Jedino ako se netko od njih dvojice ozlijedi netko ih može zamijeinti. Ne mogu ništa odlučivati. Zasad ne idem - rekao je Troicki za Sportski žurnal.

Stvar na koju bi mogao utjecati je igra parova, gdje je dosta kombinirao u Davis Cupu i gdje nije mogao pronaći dobitnu formulu jer Srbija nema igrača koji su se posvetili samo dublu.

- Parovi se dogovaraju i mogao bih utjecati na to. S druge strane, po pravilima, ako nema izbornika, prvi igrač reprezentacije može preuzeti njegovu ulogu da određuje tko će igrati u paru. To je Novak - rekao je Troicki.

'Đoković? Nitko još nije dobio medicinsko izuzeće za nastup'
'Đoković? Nitko još nije dobio medicinsko izuzeće za nastup'

No osim toga, prvi igrač može odrediti i svog trenera ili nekog drugog da vodi momčad. Kako će Đokovićev trener Goran Ivanišević (50) biti u Australiji, može se dogoditi da to bude upravo on, tvrdi Žurnal.

Ivanišević i Đoković uz kraće pauze surađuju na turnirima od Wimbledona 2019.

- Mentalitet je isti, jezik je isti, to jako puno pomogne u objašnjavanju, u razgovoru, na terenu. Čak se koji puta niti ne mora ništa reći, dovoljno se pogledati. Balkanac može trenirati bilo koga, ali Balkanca ne može trenirati nitko osim Balkanca - rekao je Goran ove godine za HTV.

Zadar: Teniski turnir Adria Tour, ekshibicijski meč Novaka Đokovića i zvijezda Toura

- Kad Đoković viče prema loži, to je uglavnom upućeno meni - dodao je.

Nole je sezonu zaključio s puno frustracija, a o njegovu sudjelovanju na Australian Openu još se spekulira. Uvjet je cijepljenje, a on ne želi potvrditi je li se cijepio.

- Želim odmoriti i zaboraviti na tenis. Umoran sam od cijele godine. Želim provesti vrijeme s obitelji. Uskoro ćete saznati moje planove za 2022. - rekao je Nole u Madridu, nakon poraza od Hrvatske.

Srbija će na ATP Cupu zaigrati protiv Norveške već 1. siječnja. Dva dana poslije slijede okršaji protiv Čilea, a 5. siječnja protiv Španjolske, koja dolazi bez Rafaela Nadala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome