To je to što me zanima!

Gospon Blatter, FBI vas traži: Sepp pod istragom u SAD-u?!

Samo nekoliko sati nakon što je na izvanrednoj konferenciji objavio da podnosi ostavku na mjesto predsjednika Fife, iz SAD-a stižu vijesti da istražuju Blattera
Vidi originalni članak

Sepp Blatter je pod istragom američkih vlasti, objavio je BBC. Vijest je stigla samo nekoliko sati nakon što je svemoćni i dugogodišnji vladar svjetskog nogometa na izvanrednoj konferenciji podnio ostavku na mjesto predsjednika Fife samo četiri dana nakon reizbora te pozvao izvršni odbor da što prije sazove nove izbore.

- Vjerujte mi, njegova odluka o ostavci nema nikakve veze s informacijama koje kolaju - rekla je Blatterova kćer Corinne dopisniku BBC-a Richardu Conwayu.

Švicarsko državno odvjetništvo objavilo je kako Blatter nije bio predmet njihove istrage, no američki mediji javljaju kako je Švicarac na listi osumnjičenih za korupciju, mito i kriminal u SAD-u, što bi mogao biti jedan od glavnih razloga za ostavku.

- Odlučio sam se povući u najboljem interesu Fife kojoj su potrebne reforme. Osjećam kao da nisam dobio mandat cijelog svijeta, navijača, igrača, klubova i svih koji žive, dišu i vole nogomet kao mi u Fifi - rekao je Blatter na izvanrednoj "presici".  

Amerikanci su pokrenuli akciju u kojoj su, u suradnji sa švicarskom policijom te uz pomoć ozvučenog doušnika i FBI-a Chucka Blazera, bivšeg člana izvršnog odbora, uhitili sedmoricu visokih dužnosnika Fife, a još sedmoricu sumnjiče za pronevjeru novca, korupciju i primanje preko 100 milijuna dolara mita.

Ovo je najgora kriza u 111-godišnjoj povijesti Fife. Ukupno 14 ljudi sumnjiče za preko 100 milijuna dolara mita, a istražuju i jesu li članovi izvršnog odbora primili mito prilikom dodjele domaćinstva svjetskih prvenstava Rusiji 2018. godine i Kataru 2022. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • hilo 05.06.2015.

    Ameri oće da budu glavni i u nogometu, europa je pokazala da je preslaba za borbu protiv amerike. FIFA je takva organizacija da jednostavno ne može funkcionirati bez korupcije, ne vidim šta je čudno? Ako arap da 20 milijardi i kaže da će napraviti sve kako treba za SP, zasto bi SP bio negdje gdje će se škrtariti na svemu

  • El Tractor 03.06.2015.

    Eh da mu uspiju išta dokazati bilo bi odlično.

  • strmi007 03.06.2015.

    sve puno kriminalaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare