To je to što me zanima!

Gripe su gorjele: 'Tigar' Cikatić je četiri puta uspavao Britanca

U narednih nekoliko tjedana prikazat ćemo vam borbe Branka Cikatića koje su dugo bile zaboravljene u skladištu. No sada su pronađene, digitalizirane i obitelj ih je odlučila prikazati navijačima putem 24sata
Vidi originalni članak

Legendarni Branko Cikatić odradio je jako puno borbi, no jednu od njegovih najdominantnijih predstava imali su priliku vidjeti ljubitelju full kontakta na splitskim Gripama u zadnjim danima 1985. godine.

U borbi s Britancem Tonyjem Bristowom Cikatić je obranio europski naslov u full kontaktu te je dobio priliku da se bori za  svjetski naslov protiv Amerikanca Dona Wilsona. Englez je u ringu izdržao tri minute u kojima ga je Branko čak četiri puta slao na pod!

POGLEDAJTE VIDEO: Cikatić vs. Bristow

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uoči borbe nikad nisam čuo za Branka Cikatića, niti sam znao kakav je borac. Da sam čuo za njega i da sam znao koliko je dobar vjerojatno ni ne bih dolazio na meč - kazao je nakon meča nesretni Bristow, koji se ispričao gledateljima što nije prikazao više.

EKSKLUZIVAN VIDEO Rijetke snimke: Evo kako je naš Cikatić postao svjetski prvak

Više od 4000 Splićana došlo je vidjeti borbu, no na koncu je ona trajala tek do druge runde. A da Bristow nije bio baš vreća za napucavanje potvrđuje i Brankova izjava:

- Mislio sam da je čvršći borac s obzirom na to da u 24 prethodna meča nikad nije bio na podu. Ali očito je presudilo to što sam ja bio sjajno spreman.

MEMORIJAL ZA TIGRA Japanci se prisjetili Cikatića! Udovica: Ovo je dokaz veličine

Ova i još mnoge Brankove borbe zabilježene su na videokaSetama koje su sve do nedavno bile pohranjene i zaboravljene u skladištu, a za njih se nije znalo, no supruga Ivana te Brankova djeca Bruno i Lucija su ih pronašli, digitalizirali i odlučili pokazati njegovim navijačima, kako bi i na ovaj način sačuvali uspomenu na Branka.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Medenko 17.10.2020.

    Medju prvima koji je promovirao Hrvatsku domovinu.Zasluzio si mnogo vise da ti se domovina oduzi!

  • Ivan Zd 10.10.2020.

    TIGAR!

  • 10.10.2020.

    ma dobro, svaka čast čovjeku, ali koga to više zanima????

Komentiraj...
Vidi sve komentare