To je to što me zanima!

Guardiola o ubijenom navijaču AEK-a: To je problem društva, a ne nogometa. Nasilje je svuda

- Ono što se dogodilo u Grčkoj se događa i u drugim državama. To je pitanje kulture i educiranosti. Učitelji i djelatnici u zdravstvenom sektoru trebali bi biti bolje plaćeni, ali nije tako, komentirao je trener Cityja
Vidi originalni članak

Grčka policija još uvijek provodi istragu oko ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa, koji je izgubio život u neredima u blizini stadiona grčkog prvaka dan prije utakmice trećeg pretkola Lige prvaka s Dinamom.

Katsouris je preminuo od posljedica ubodne rane, a Bad Blue Boysima određen je istražni zatvor zbog opasni od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega. Neke od njih istražuje se i za ubojstvo, a situaciju je komentirao je trener i Manchester Cityja, Pep Guardiola.

- To je problem društva, a ne nogometa. Rasizam nije problem nogometa nego društva. Rasizam je svuda, nasilje je svuda. Zašto? Zato što je razlika između bogatih i siromašnih prevelika. Nema srednje klase koja bi izbalansirala stanje. Nejednakosti stvaraju probleme. Pola planeta umire od gladi, pola od kolesterola.

OPLAKUJE SINA Majka preminulog navijača: To nisu samo ljudi, oni su zlo. Došli su u Grčku ubiti moje dijete... PRVI TROFEJ U CITYJU Britanci proglasili Gvardiola igračem utakmice! 'Mislim da je ovo tek prvi od mnogo naslova'

Guardiola je sa Cityjem osvojio europski Superkup upravo u Grčkoj nakon penala protiv Seville, a tvrdi da se neredi huligana ne događaju samo u Grčkoj.

- Ono što se dogodilo u Grčkoj se događa i u drugim državama. To je pitanje kulture i educiranosti. Učitelji bi trebali biti bolje plaćeni, oni koji rade u zdravstvenom sektoru bi trebali biti bolje plaćeni, ali nije tako. Oni koji su na vlasi kradu i svima otežavaju situaciju."

POGLEDAJTE VIDEO: PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU I UHIĆENIMA

Idi na 24sata

Komentari 12

  • tuti fruti 11 17.08.2023.

    Da nije to igra uefe daje lovu huliganima jer niko ne bi išo zabadava.Tako da uefa kazni klubove .Klubovi nemaju veze sa tim huliganima.

  • javorovlist 17.08.2023.

    Problem je što se krivo društvo ubacilo u nogomet. Pogledaj samo koliko predsjednika klubova je bilo na sudovima. Pa i čelnici UEFE i FIFE. Tako da....

  • fantom 48 17.08.2023.

    Između ostalog i nogometa. U njegovo ime i za njegov račun se okupljaju, dogovaraju i djeluju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare