To je to što me zanima!

Gustafsson je zaželio da Poljud večeras 'proključa'. I hoće! Stipe Biuk upitan, mijenja ga Jairo?

Na Poljudu se očekuje preko 15.000 navijača Hajduka koji bi svojom glasnom podrškom ovoj novo posloženoj momčadi dali dodatnu snagu i pomogli im osigurati što bolji rezultat u prvom ogledu s Tobolom
Vidi originalni članak

Ako je vjerovati prvom dojmu, trener kazahstanskog Tobola Aleksandar Moskalenko u Split je stigao "s pilom naopako". Odmah je gurnuo Hajduk u ulogu favorita, čudio se što je uopće za njegovu momčad organizirana press konferencija, pogotovo što je toliki interes medija, a na koncu je sve začinio izjavom "zadovoljio bi nas bilo kakav pozitivan rezultat".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VAL OPTIMIZMA Na Poljudu će biti 15-ak tisuća navijača, igrat će i Krovinović?

No da je to samo "pila naopako", potvrdio je njegov najpoznatiji igrač Zoran Tošić, koji je kazao kako oni "uopće ne razmišljaju o tome da bi nešto moglo krenuti u lošem smjeru" te time direktno potvrdio kako vodeća momčad kazahstanske lige nije u Split stigla samo na izlet i kupanje.  

No uz dužno poštovanje prema Kazahstancima i njihovim očekivanjima, ukupni pobjednik ovog ogleda ipak će ovisiti tome u kakvom će se izdanju predstaviti Hajduk. Ako je suditi po dostupnim informacijama, trener Jens Gustafsson trebao bi veći dio večerašnjeg ogleda s Tobolom odigrati s postavom koje je iznijela HNL ogled s Lokomotivom, uz mogućnost po jedne promjene u zadnjoj liniji, na mjestu stopera te na krilu.

HAJDUKOVCI UOČI TOBOLA 'Tobol je neugodan, ali mi smo bolji nego prošle sezone...'

Dakle, s Kalinićem na golu, Lovrencsicsem, Vuškovićem, Elezom (ili Simićem) i Čolinom u zadnjoj liniji, Vuković i Čuić (ili Atanasov) bi trebali držati vezni red, dok bi Sahiti, Livaja i Jairo igrali iza Mlakara. Pitate se zašto nema Stipe Biuka? Mlada zvijezda Hajduka upitna je za nastup zbog lakše ozljede mišića i teško je u ovome trenutku prognozirati hoće li biti spreman za večerašnji susret. Ako to ne bude slučaj, izgledno je da njegovu poziciju popuni Brazilac Jairo.

Pitanje je u kojoj mjeri će trener Hajduka koristiti Krovinovića, no bez obzira što je tek stigao, Filip je u zadovoljavajućem stanju i može pomoći, ako ne od prve minute, onda barem jedno poluvrijeme. S klupe će svoju priliku čekati i Ljubičić, Jairo i Eduok, ako stvari ne krenu kako treba od prve minute i ako zatreba pomoć u napadu.

Hajduk će nošen podrškom navijača pokušati od prve minute napasti goste.

- Za nas je ključno da Poljud "ključa" u svakoj utakmici – kazao je Gustafsson, kome bi se želja lako mogla ispuniti.

Danas je za navijačku obitelj Hajduka veliki dan, uoči utakmice upriličeno je otvaranje tematskog parka "Za sva vrimena" u koji će biti upisana imena prvih 1.000 donatora otkupa dionica, a Torcida je jučerašnjim proglasom "Nema te mjere koja će me odvojiti od tebe" jasno dala do znanja da unatoč svim preprekama stižu bodriti svoje ljubimce.

OPORAVLJA SE OD OZLJEDE Fossati se oglasio: Želim doći u Hajduk i ostati tu još jako dugo!

Čelnici Hajduka pred Gustafssona i momčad kao primaran cilj postavili su proboj u skupine Konferencijske lige. Time bi vratili povjerenje navijača i opravdali velika ulaganja u ovu momčad. Večerašnji susret s Tobolom prva je prepreka na tom putu, nadamo se da će je Hajduk uspješno preskočiti.

Idi na 24sata

Komentari 169

  • 22.07.2021.

    Poljud Split .......novo leglo corone i posljednji čavao u lijes hrvatskog turizma. Avaj!

  • antitovar 2 22.07.2021.

    Ajmo Tobol !

  • nino 566842 22.07.2021.

    Torcida me jako razocarala posustali su pred stozerom i idu na tekmu sta su se svi cijepili ili nisu mi jasni ja sam mislio da su oni buntovni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare