Obavijesti

Sport

Komentari 129

Na Poljudu će biti 15-ak tisuća navijača, igrat će i Krovinović?

Na Poljudu će biti 15-ak tisuća navijača, igrat će i Krovinović?

Proboj u skupine Konferencijske lige za Hajduk se nameće kao imperativ. Prije svega kako bi se vratio optimizam među navijače i samopouzdanje među igrače, ali još i važnije, financijska stabilnost kluba

VIDEO

U novijoj povijesti Hajduka nije bilo ovakve euforije tijekom jednog prijelaznog roka još početka 2005. godine i dolaska Nike Kranjčara na Poljud, gdje je tadašnjeg kapetana Dinama dočekalo 5000 razdraganih navijača.

Zadržavanje Livaje i Kalinića, angažman Krovinovića, Mlakara, Lovrencsicsa, Vukovića.., povratak Eduoka, Sahitija, Dellove... napuhao je veliki val optimizma među simpatizerima Hajduka, koji naslov prvaka i europske skupine predugo čekaju. U normalnim okolnostima navijači bi već danima slagali koreografije, vladala bi potraga i jagma za ulaznicama, a Poljud bi sutra bio krcat, bez obzira što je suparnik malo poznati i neatraktivni kazahstanski Tobol.

Pokretanje videa...

Kako je Hajduk predstavio Krovinovića 01:26
Navijač Hajduka obećao mi je: 'Prestat ću pušiti i upisati faks ako potpišeš'. Držim ga za riječ
Navijač Hajduka obećao mi je: 'Prestat ću pušiti i upisati faks ako potpišeš'. Držim ga za riječ

U povijesnim knjigama je zapisano kako se prije dvije godine na jednako neatraktivnoj Gziri, koju je Hajduk u prvom susretu na Malti k tome svladao 2-0, okupilo 18.236 gledatelja, a godinu prije na Slaviji iz Sofije čak 26.103 gledatelja. Nije tajna da mnogi navijači Hajduka koji ne žive u Splitu i Dalmaciji ljetne praznike planiraju po europskim utakmicama, kao što nije čudno ni da je baš tijekom ljeta Poljud uglavnom uvijek dobro popunjen, a jedine slabije posjete na europskim utakmicama su kad je Hajduk zbog problema s Ultrom i travnjakom prisilno morao igrati u Dugopolju, gdje je kapacitet ograničen na svega 5000 mjesta.

HNK Hajduk - Everton
Utakmicu Osijeka prenosi HNTV, Hajduk i Tobol na Arena Sportu
Utakmicu Osijeka prenosi HNTV, Hajduk i Tobol na Arena Sportu

No sva ta silna ljubav i euforija, koja bi u normalnim okolnostima sutra napunila Poljud do vrha, na žalost svih nas ispuhat će se na problemu korona virusa. Mnogi navijači nisu se iz razno-raznih razloga spremni cijepiti, a drugi ne mogu ili pak ne žele izdvojiti 80 kuna za testiranje, koje je skuplje i od same ulaznice za navijačku tribinu, a i treba u redu čekati satima.

Hajduk je nešto više od 24 sata prije utakmice prodao 3000 pretplata i nešto više od 7000 ulaznica, a nadaju se da bi se sutra na Poljudu moglo okupiti oko 15.000 gledatelja. Svakako vrijedi napomenuti da je među pripadnicima Torcide prevladao stav kako je Hajduk važniji od svega, i oni bi se sutra u velikom broju trebali pojaviti na sjeveru Poljuda i davati ton navijanju od prve do zadnje minute. Danas su u tom smislu poslali i javni proglas "Nema te mjere koja će me odvojiti od tebe", a uoči utakmice će se svi okupiti i na otvaranju tematskog parka "Za sva vrimena" u koji će biti postavljene i pločice s 1.000 imena sudionika projekta otkupa dionica.

Ulaznice će se na dan utakmice prodavati po cijenama od 60 kuna na navijačkim tribinama, 80 i 150 kuna na istoku i zapadu, do 350 kuna u VIP loži. Cijene dječjih ulaznica su od 10 do 75 kn, s tim da za ovaj susret vrijede pretplate za tekuću sezonu.

Tih 15-ak tisuća gledatelja, koliko ih se očekuje sutra na Poljudu, u svakom je slučaju premalo za Hajdukove standarde, pogotovo kad se uzme u obzir da navijači jako dugo nisu mogli na stadion, a do sada nisu imali ni priliku uživo u jednoj službenoj utakmici vidjeti vrlo ozbiljnu i atraktivnu momčad u stvaranju. Teško je to prihvatiti, još teže razumjeti, no i to je današnji svijet u kojem živimo.

No na stranu posjet, najviše nas sve skupa ipak intrigira koliko ova nova momčad može i je li trener Jens Gustafsson imao dovoljno vremena posložiti je i uigrati. Prije svih Lovrencsicsa, koji je stigao prije desetak dana, i Krovinovića koji je odradio svega dva treninga s momčadi. Lovrencsics će sigurno zaigrati, a i Krovinović bi se trebao naći među 23 igrača u zapisniku, vjerojatno će i zaigrati barem jedno poluvrijeme, naravno, ako ga Gustafsson bude trebao, jer Hajduk ima velikih problema u veznom redu.  

Hajduk i Varaždin susreli se u 24. kolu Prve HNL
VIDEO 'Šampioni!' Hajdukovci imali vatreni doček u srcu Bosne
VIDEO 'Šampioni!' Hajdukovci imali vatreni doček u srcu Bosne

- Prvo kolo je uvijek teško, nismo uspjeli doći do pobjede protiv Lokomotive, moramo nešto naučiti iz ovoga i biti spremni za Tobol - poručio je strateg Hajduka nakon dvoboja u Zagrebu.

Nije tajna da je Hajduk sve karte u prvom dijelu sezone bacio na Europu, proboj u skupine Konferencijske lige nameće se kao imperativ, kako bi se vratio optimizam među navijače i samopouzdanje među igrače, ali još i važnije, vratila financijska stabilnost narušena zbog pandemije korona virusa, ali i velikim ulaganjima u aktualnu momčad. Sutra je prvi test, nadajmo se da će ga Hajduk uspješno položiti. U prvom redu radi kluba, a onda i zbog momčadi i navijača koji predugo čekaju....

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka