To je to što me zanima!

Hajduk o Livaji i Subašiću: Baš nepromišljeno, ali i dinamovci su pljeskali na 'ubij tovara'

Igrači GNK Dinamo su na posljednjem treningu prije derbija, ali i nakon samog završetka derbija pljeskanjem odobravali skandiranje “ubi tovara” što je uobičajeni kolorit u utakmicama, priopćili su iz Hajduka
Vidi originalni članak

Nakon što je Hajduk u derbiju 18. kola Prve HNL na Maksimiru pobijedio Dinamo s 2-0, slavlje 'bilih' trajalo je dugo u noć, a kao glavni protagonist istaknuo se Marko Livaja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja i Subašić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako na travnjaku, tako i van njega gdje je zajedno s navijačima skandirao "mrzim Dinamo, srpsko ime to". Livaji se pridružio i golman Hajduka Danijel Subašić. 

Na snimkama koje kruže po društvenim medijima pojavila se i novi video u kojoj spomenuti dvojac pjeva i drugu pogrdnu pjesmu: "I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama...". 

Zbog neprimjerenog ponašanja svojih igrača, oglasili su se iz Hajduka, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"HNK Hajduk kao klub i institucija osuđuje bilo kakav govor mržnje u svakom obliku i kontekstu te se ovim putem ispričavamo svima onima čiji su osjećaji povrijeđeni nepromišljenim potezima naših igrača."

"Ono što želimo je sagledati fenomen u cjelini, a ne gledati ga istrgnutog iz konteksta. Potenciranje rivaliteta u jeziku Ultras subkulture uvijek barata pojmom mržnje, u svim derbijima diljem svijeta. Kada jezik i rituali subkulture dospiju u mainstream medije onda dobiju drukčije značenje i nastupa zgražanje."

PJEVAO I SUBAŠIĆ VIDEO Livaja je nekad ljubio Dinamov grb, a sad zapjevao 'mrzim Dinamo, srpsko ime to'

"Igrači GNK Dinamo su na posljednjem treningu prije derbija, ali i nakon samog završetka derbija pljeskanjem odobravali skandiranje “ubi tovara” što je uobičajeni kolorit u svim bitnim utakmicama kojima ne želimo pridodavati veliku važnost, jer što više pričamo i potenciramo takve stvari, više se nažalost i događaju."

Kao Klub ćemo prema svojim igračima postupiti sukladno internom disciplinskom pravilniku".

Idi na 24sata

Komentari 219

  • 07.12.2021.

    Ma nema ništa od toga, Hajduk je pobijedio i točka. Druga je stvar što su se povezale dvije mafijaške hobotnice, Jalobušićrva i ova iz hns, pa suci drhte!! Neznam dokle će onako iz daljine, to tata gledati!!

  • ^crni jack 07.12.2021.

    gospon precednik malo si pobrkal znacenje rijeci.TOVAR je zivotinja kojoj je nazalost sudbina da se dogodi ubijanje,a uvrede prema DINAMU su skroz nekaj drugacijeg znacenjatoliko o usporedbi vrijedjanja

  • BvBorussia 07.12.2021.

    Mislim da igrači reprezentacije se ne bi smili tako ponašati, nebitno o kome se radi. To može itekako utjecati na atmosferu u repki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare