Obavijesti

Sport

Komentari 377

VIDEO Livaja je nekad ljubio Dinamov grb, a sad zapjevao 'mrzim Dinamo, srpsko ime to'

VIDEO Livaja je nekad ljubio Dinamov grb, a sad zapjevao 'mrzim Dinamo, srpsko ime to'
5

Današnji napadač Hajduka prije 11 godina stigao je u Dinamo i dogovorio se sve s Mamićima. Kao igrač Hajduka postao je ponajbolji igrač lige pa u nedjelju zapjevao uvredljivu pjesmu na račun "modrih"

VIDEO

Jesam, to sam ja na fotografijama, priznao je bez imalo oklijevanja tad 17-godišnji Marko Livaja.

Snimio ga je prijatelj kako nosi Dinamovu trenirku i ljubi grb 'modrih'. Tih dana Livaja je bio ponajveća nada hrvatskog nogometa, predviđalo se da će biti nositelj igre 'vatrenih' u budućnosti, a po njega su Zdravko Zoran Mamić došli u Split. Bio je tad tek kadet.

Jedanaest godina poslije, nakon pobjede Hajduka protiv Dinama u Maksimiru, u koju je ugradio gol i asistenciju, nogometaš se popeo na automobil i zapjevao pred navijačima u Splitu: "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja pjeva 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'

Pokretanje videa...

Livaja: 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to' VIDEO

Prije 11 godina sve je bilo ipak bitno drugačije.

- Nakon kup-utakmice Hajduka i Dinama sastao sam se u hotelu Atrium s braćom Mamić i sve je bilo dogovoreno. Bilo mi je teško, no nisam imao izbora jer me nitko nije zvao iz Hajduka - ispričao je napadač.

Ipak, nekoliko dana kasnije potpuni obrat. Ivica Šurjak vidio je da je vrag odnio šalu i da će Dinamo pokupiti supertalentiranog Livaju iz Omladinca iz Vranjica pa je nagovorio mladića na potpis za Hajduk.

- Čast mi je što me zvao klub poput Dinama, ali nisam želio otići. Kad me Šurjak pozvao da ostanem, nisam ni trenutka dvojio, pao mi je kamen sa srca - otkrio je tad Livaja.

Srce je ponovno kucalo za bilu boju, Livaja je zabijao u najdražem dresu, no te slike koje su se pojavile na Facebooku bile su mu veliki krimen. Zafrkavali su ga da nije niti dinamovac, niti hajdukovac.

Nije se Livaja dugo zadržao u Splitu. Za simboličnu odštetu pokupio ga je sa 16 godina milanski Inter pa poslao na posudbu u Lugano. Kasnije se okušao i u Ceseni, Atalanti, Rubinu, Empoliju, Las Palmasu i AEK-u...

Proljetos, čak 11 godina kasnije, ponovno je odjenuo 'bili' dres i postao najbolji igrač Hajduka, vjerojatno i najbolji igrač cijele lige. Koji odjednom pjeva uvredljive pjesme prema maksimirskom klubu.

Nije bio jedini, sudeći po snimci koju smo dobili iz jednoga noćnog kluba na kojoj, uz Livaju, istu pjesmu pjeva i Danijel Subašić. U pozadini su Filip Krovinović i Kristian Dimitrov.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja i Subašić zapjevali "Mrzim Dinamo"

Pokretanje videa...

Livaja i Subašić zapjevali "Mrzim Dinamo" VIDEO

Na proslavi naslova prvaka 2009., pak, igrači Dinama u moru navijačkih pjesama u otvorenom autobusu zapjevali su: "Jedna će Torcida plakati ovu noć, je*i se, je*i Splite, Dinamo šampion!".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 377
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'