Sport

Komentari 380

VIDEO Livaja je nekad ljubio Dinamov grb, a sad zapjevao 'mrzim Dinamo, srpsko ime to'

VIDEO Livaja je nekad ljubio Dinamov grb, a sad zapjevao 'mrzim Dinamo, srpsko ime to'

Današnji napadač Hajduka prije 11 godina stigao je u Dinamo i dogovorio se sve s Mamićima. Kao igrač Hajduka postao je ponajbolji igrač lige pa u nedjelju zapjevao uvredljivu pjesmu na račun "modrih"

Jesam, to sam ja na fotografijama, priznao je bez imalo oklijevanja tad 17-godišnji Marko Livaja.

Snimio ga je prijatelj kako nosi Dinamovu trenirku i ljubi grb 'modrih'. Tih dana Livaja je bio ponajveća nada hrvatskog nogometa, predviđalo se da će biti nositelj igre 'vatrenih' u budućnosti, a po njega su Zdravko Zoran Mamić došli u Split. Bio je tad tek kadet.

Jedanaest godina poslije, nakon pobjede Hajduka protiv Dinama u Maksimiru, u koju je ugradio gol i asistenciju, nogometaš se popeo na automobil i zapjevao pred navijačima u Splitu: "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja pjeva 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'

Prije 11 godina sve je bilo ipak bitno drugačije.

- Nakon kup-utakmice Hajduka i Dinama sastao sam se u hotelu Atrium s braćom Mamić i sve je bilo dogovoreno. Bilo mi je teško, no nisam imao izbora jer me nitko nije zvao iz Hajduka - ispričao je napadač.

Ipak, nekoliko dana kasnije potpuni obrat. Ivica Šurjak vidio je da je vrag odnio šalu i da će Dinamo pokupiti supertalentiranog Livaju iz Omladinca iz Vranjica pa je nagovorio mladića na potpis za Hajduk.

- Čast mi je što me zvao klub poput Dinama, ali nisam želio otići. Kad me Šurjak pozvao da ostanem, nisam ni trenutka dvojio, pao mi je kamen sa srca - otkrio je tad Livaja.

Srce je ponovno kucalo za bilu boju, Livaja je zabijao u najdražem dresu, no te slike koje su se pojavile na Facebooku bile su mu veliki krimen. Zafrkavali su ga da nije niti dinamovac, niti hajdukovac.

Nije se Livaja dugo zadržao u Splitu. Za simboličnu odštetu pokupio ga je sa 16 godina milanski Inter pa poslao na posudbu u Lugano. Kasnije se okušao i u Ceseni, Atalanti, Rubinu, Empoliju, Las Palmasu i AEK-u...

Proljetos, čak 11 godina kasnije, ponovno je odjenuo 'bili' dres i postao najbolji igrač Hajduka, vjerojatno i najbolji igrač cijele lige. Koji odjednom pjeva uvredljive pjesme prema maksimirskom klubu.

Nije bio jedini, sudeći po snimci koju smo dobili iz jednoga noćnog kluba na kojoj, uz Livaju, istu pjesmu pjeva i Danijel Subašić. U pozadini su Filip Krovinović i Kristian Dimitrov.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja i Subašić zapjevali "Mrzim Dinamo"

Na proslavi naslova prvaka 2009., pak, igrači Dinama u moru navijačkih pjesama u otvorenom autobusu zapjevali su: "Jedna će Torcida plakati ovu noć, je*i se, je*i Splite, Dinamo šampion!".

Najčitaniji članci