To je to što me zanima!

Hajdukov debitant: Trener me iznenadio, a mogu ja još i bolje

Momak koga su prepoznali i Petar Krpan i Joe Šimunić bačen je u vatru na Aldo Drosini i igrao je u prvih 11. Stigao je iz Tomislavgrada prije pet godina, a zabijao je u Drugoj HNL ove zime
Vidi originalni članak

Mario Čuić (19), momak iz mjesta Brišnik pokraj Tomislavgrada u Hercegovini, u četvrtak je debitirao za Hajduk u pobjedi nad Istrom 1961 u Puli kojom su Splićani, makar privremeno, preuzeli drugo mjesto ljestvice HNL-a koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka.

Trener Igor Tudor dao mu je šansu za prvi nastup od prve minute umjesto Jakova Blagaića u veznom redu "majstora s mora" i pohvalio njegov mentalitet rekavši kako je nebitno koliko igrač ima godina i da će dobiti još prilika.

POGLEDAJTE VIDEO: Poljud čeka publiku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Osjećaj je stvarno poseban, debitirati za Hajduk jako je velika stvar. Jako mi je drago što mi je trener pružio šansu, pogotovo u prvih 11. Drago mi je što smo pobijedili i mislim da je to najvažnije od svega - rekao je Čuić nakon utakmice na Drosini.

- Tudor me malo iznenadio, rekao mi je da ću igrati već na treningu prije utakmice. Bilo je malo pozitivne treme prije utakmice, ali opuste te igrači i trener pa je bilo lakše - dodao je Mario.

POHVALIO DEBITANTA ČUIĆA Tudor: Bilo je teško, talijanski... Neka je i druga pobjeda u kućici

Hajduku se pridružio još kao 14-godišnjak 2015. i prošao nekoliko uzrasnih kategorija, a od ove zime bio je u drugoj momčadi pod vodstvom Marija Despotovića. U Drugoj HNL je u tri utakmice zabio dva gola, Croatiji iz Zmijavaca i Kustošiji.

Najstariji je od petero djece u nogometnoj obitelji. Otac Tomislav bio je nogoemtni sudac, brat Filip također je u Hajdukovu omladinskom pogonu, a druga dvojica braće igraju u Tomislavu. Mario je već potpisao profesionalni ugovor koji vrijedi do ljeta 2024.

Može igrati na nekoliko pozicija u veznom redu i obrani, a dobrim igrama u Hajduku zavrijedio je i pozive u mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, gdje ima već 16 nastupa. Petar Krpan zvao ga je u selekciju do 17, a Joe Šimunić do 19 godina. Zabio je i dva gola.

- Bilo je dosta trke, stvarno teška utakmica. Zadovoljan sam svojom igrom za debi, ali može to još bolje. Istra je dosta organizirana, pogotovo u obrani. U drugom poluvremenu bilo je teže, ali mislim da smo zasluženo pobijedili - zaključila je Hajdukova mlada nada.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • splitsko.dite.mora 12.06.2020.

    Ne da mozes bolje , nego moras. Jer ovo jucer nije bilo nista. Uklopio si se u sivilo cijele momcadi.

  • 12.06.2020.

    Mali ti moras svaki danom sve vise i vise u svakom pogledu napredovat ali ak je danas bilo 100% sutra mora biti 120 % prekosutra 130 % itd. Dug je put do usojeha.

  • Pranjicmija72@gmail.com 12.06.2020.

    Iz Tomislavagrada je

Komentiraj...
Vidi sve komentare