To je to što me zanima!

Hajdukovci na Maracani odali počast legendi Juri Jerkoviću

Nalazili smo se u Riju i dobili poziv da je preminuo Jurica Jerković. Tamo je gotovo uvijek sunce, a taj dan sručila se kiša i nebo je zaplakalo, rekao je jedan od četvorice hajdukovaca koji putuju Južnom Amerikom
Vidi originalni članak

Neke stvari u životu jednostavno nisu slučajne. Tako nije slučajno ni da smo se nas četvorica hajdukovaca baš na dan smrti velikog Jurice Jerkovića našli u Rio de Janeiru, rekao nam je Kristijan Sindik, jedan od četvorice hajdukovaca koji su odali počast legendarnoj desetki i kapetanu Hajduka Jurici Jerkoviću.

- Imali smo priliku oprostiti se od šjor Jure tamo gdje je postao svjetski poznat, gdje je postigao spektakularan gol na oproštaju Peléa - dodao je Sindik.

VELIKI JURICA JERKOVIĆ Zasjenio Pelea na Marakani, a njegov je penal kopirao i Messi

Jurica Jerković, jedan od najvećih nogometaša Hajduka u povijesti, preminuo je u ponedjeljak u 70. godini.

Četvoricu prijatelja i velikih navijača "bilih" vijest je zatekla na putu po Južnoj Americi. Kako su svi strastveni atletičari amateri, usput trče maratone i polumaratone.

Jedan od četvorice je i Jakov Vlastelica, a nadimak mu je Đala, koji je bio jedan od vođa Torcide i veliki prijatelj pokojnog Žana Ojdanića. Njegov je bio prijedlog da odu odati počast pokojnom Jerkoviću na Marakanu.

U 70. GODINI Preminuo je Jurica Jerković! Otišla je prava ikona Hajduka

- Nalazili smo se u Riju i dobili poziv da je preminuo Jurica Jerković, veliki čovjek i veliki majstor. Odali smo počast na mjestu gdje je igrao na oproštaju Peléa i zabio gol. Poslije smo otišli do Isusova kipa i u kapelici se pomolili i zapalili svijeću - rekao je Vlastelica i dodao:

- Tamo je gotovo uvijek sunce, a taj dan sručila se kiša i nebo je zaplakalo. Da to nismo napravili, nikad si ne bismo oprostili.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ITALO DISCO 04.06.2019.

    decki svaka vam cast.

  • Joker123 04.06.2019.

    Svaka cast

  • kirbi78 04.06.2019.

    Jerković je bio faca i pravi Majstor s mora,RIP

Komentiraj...
Vidi sve komentare