To je to što me zanima!

Heber: Rijeka je najbolji dio mog života, živim u New Yorku, a čeznem za divnom Hrvatskom

Rijeka je prekrasno mjesto. Ima plaže, ima planine. Zimi snijeg, ljeti sunce, more, plaže... A hrana fantastična. Da, Hrvatska mi jako nedostaje, priznaje nekadašnji ljubimac Rujevice, Brazilac Heber
Vidi originalni članak

Ono kad si Brazilac koji ode u New York, a fali mu Rijeka... Nije baš neka jako vjerojatna situacija, ali dogodila se. Takav život živi Heber dos Santos Araujo (28). Čovjek koji je zavolio Hrvatsku jednako koliko Hrvatska njega. Silno.

VIDEO: Ludi doček Vatrenih nakon finala SP 2018.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U intervjuu za brazilski Correio Braziliense nekadašnji napadač Slavena Belupa i Rijeke sa čežnjom se sjetio Hrvatske.

- Od ljeta 2016. do ožujka 2019. To razdoblje koji sam proveo u Hrvatskoj, posebno u Rijeci, bilo mi je možda i najljepše dosad u životu! Bio sam najbolji strijelac i najbolji igrač lige. Hrvatska je mjesto koje mi jako nedostaje. Rijeka je prekrasno mjesto. Ima plaže, ima planine. Zimi snijeg, ljeti sunce, more, plaže... A hrana fantastična. Da, Hrvatska mi jako nedostaje - kaže Heber.

Najluđe je, naravno, bilo ljeto 2018.

- Bio sam u Hrvatskoj za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji. Igrao sam za Rijeku. Ljeto, a Hrvatska igra fantastično. Kad su igrali finale spustio sam se u centar grada. I vjerujte: cijela je ta zemlja stala. Zamislite uspjeh... Država od četiri milijuna stanovnika,a u finalu su Mundijala. Svi su bili na ulicama. Svi! Hrvatska zabije, u zrak lete zastave, šalovi, boce pive, čaše, ljudi bacaju jedni druge u zrak od sreće. Svi nasmijani, svi sretni i ponosni zbog nogometa. To su prizori, slike koje pamtim i nikad neću zaboraviti - rekao je Heber.

Za Belupo je u 32 utakmice zabio deset, a za Rijeku u 52 nastupa dao 27 golova i uz to imao i 13 asistencija. U New York City FC je prodan za 2.5 milijuna eura. Kod nas je najčešće ordinirao na lijevoj polušpici, Amerikanci su mu dali 'devetku' i igra klasičnu centralnu špicu.

I naravno: obožavaju ga svi, od suigrača preko trenera do navijača. Nasmijani, uvijek dobrovoljni sjajni napadač. Hrvatska nedostaje njemu, a i on Hrvatskoj. Zarađuje milijune, ali (opće je poznata stvar): sunce njujorškog neba nikad neće grijat' k'o što kvarnersko grije...

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Kerum Željko 31.07.2020.

    mubarek šerif olsun bajram kurbam svim pripadnicima armade

  • Kegla13 31.07.2020.

    Rijeka je najugodniji grad za zivot od klime hrane do mora i planina

  • ante 1987 31.07.2020.

    Ako ti je rijeka lipa onda nisi ti puno od Hrvatske vidija. Neznan ima li ruzniji grad od rijeke u lijepoj našoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare