To je to što me zanima!

HNS donirao Turskoj 20.000 €: Molimo za zdravlje preživjelih

Svi smo užasnuti i duboko ožalošćeni ovom povijesnom tragedijom koja se dogodila u Turskoj i Siriji te izražavamo sućut svima koji su izgubili najmilije, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić
Vidi originalni članak

Miran svakodnevni život u Turskoj pretvorio se u katastrofu. Snažni potres od 7.8 po Richteru pogodio je ovu zemlju u ponedjeljak. Nekoliko gradova je uništeno, a sravnjene zgrade su, nažalost, zarobile brojne nedužne ljude. U Turskoj i Siriji poginulo je preko 20 tisuća ljudi, za mnogima se traga, a državama je svaka pomoć dobrodošla. Bila ona u vidu spasilačkih službi ili financijska.

Ovo su trenuci kada do izražaja dolazi ljudskost i dobrota, a čelnici HNS-a pokazali su suosjećanje i veliko srce u teškim trenucima za turski narod. Donijeli su odluku o humanitarnoj donaciji u iznosu od 20 tisuća eura za pomoć osobama pogođenima teškim potresima koji su pogodili Tursku.

Hrvatski nogometni savez uplatio je novac na račun Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj, a novac će biti proslijeđen nadležnim institucijama u Turskoj kako bi se pomoglo osobama pogođenima teškim potresima.

- Svi smo užasnuti i duboko ožalošćeni ovom povijesnom tragedijom koja se dogodila u Turskoj i Siriji te izražavamo sućut svima koji su izgubili najmilije u ovim nezamislivo strašnim potresima. Željeli smo ovom konkretnom gestom pokazati da stojimo uz turski narod u ovom teškom trenutku. Svim srcem se nadamo da će napori spasitelja rezultirati s još spašenih života - slika svake spašene osobe daje barem malo utjehe u ovim groznim trenutcima. Turska je često naš sportski rival, ali je prije svega naš sportski prijatelj te molimo za zdravlje preživjelih i snagu cijelog naroda da prebrodi ovu strašnu katastrofu - poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • audidriver 10.02.2023.

    Kolko ste vi dali? Koji pljujete,kad bi svaki drugi covjek doniro 1€ izracunajte kolko bi to iznosilo

  • 10.02.2023.

    Bravo to je za cca 10m2 da se nešto obnovi,eto za cca 2 WCa su dali.Nemojte objavljivati ovakve vijesti koje vrijeđaju ljudski razum

  • L.Lurex 10.02.2023.

    Bolje da to nisu ni objavili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare