Sport

Komentari 9

HNS donirao Turskoj 20.000 €: Molimo za zdravlje preživjelih

HNS donirao Turskoj 20.000  €: Molimo za zdravlje preživjelih

Svi smo užasnuti i duboko ožalošćeni ovom povijesnom tragedijom koja se dogodila u Turskoj i Siriji te izražavamo sućut svima koji su izgubili najmilije, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić

Miran svakodnevni život u Turskoj pretvorio se u katastrofu. Snažni potres od 7.8 po Richteru pogodio je ovu zemlju u ponedjeljak. Nekoliko gradova je uništeno, a sravnjene zgrade su, nažalost, zarobile brojne nedužne ljude. U Turskoj i Siriji poginulo je preko 20 tisuća ljudi, za mnogima se traga, a državama je svaka pomoć dobrodošla. Bila ona u vidu spasilačkih službi ili financijska.

Ovo su trenuci kada do izražaja dolazi ljudskost i dobrota, a čelnici HNS-a pokazali su suosjećanje i veliko srce u teškim trenucima za turski narod. Donijeli su odluku o humanitarnoj donaciji u iznosu od 20 tisuća eura za pomoć osobama pogođenima teškim potresima koji su pogodili Tursku.

Aftermath of the deadly earthquake in Kahramanmaras

Hrvatski nogometni savez uplatio je novac na račun Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj, a novac će biti proslijeđen nadležnim institucijama u Turskoj kako bi se pomoglo osobama pogođenima teškim potresima.

Zagreb: Davor Šuker zakazao obraćanje medijima pa se nije pojavio zbog bolesti

- Svi smo užasnuti i duboko ožalošćeni ovom povijesnom tragedijom koja se dogodila u Turskoj i Siriji te izražavamo sućut svima koji su izgubili najmilije u ovim nezamislivo strašnim potresima. Željeli smo ovom konkretnom gestom pokazati da stojimo uz turski narod u ovom teškom trenutku. Svim srcem se nadamo da će napori spasitelja rezultirati s još spašenih života - slika svake spašene osobe daje barem malo utjehe u ovim groznim trenutcima. Turska je često naš sportski rival, ali je prije svega naš sportski prijatelj te molimo za zdravlje preživjelih i snagu cijelog naroda da prebrodi ovu strašnu katastrofu - poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Najčitaniji članci