To je to što me zanima!

HNS odgovara Rivi: Ultimatum i govor mržnje ne priznajemo

Ultimatumi nisu niti će ikad biti početak dijaloga. A dijalog je ono što želimo, kažu iz HNS-a, povodom splitskog prosvjeda na Rivi na kojem je bilo preko 30.000 ljudi
Vidi originalni članak

Navijači Hajduka i svi koji ih podržavaju u prosvjedu protiv Hrvatskog nogometnog saveza , u subotu su ispunili splitsku rivu. Više od 30.000 navijača ustalo je, kako tvrde, u prosvjedu protiv nepravde.

- Ovo je glas za Hajduk. Ovo je glas protiv nepravde. Danas smo skupa, jedinstveni. Ustali smo protiv nepravde. U genetskom kodu našeg kluba je da se bori protiv nepravde. Ovo je naše proljeće. Ono će doći, dok oni svoje neće dočekati još dugo u Europi - rekao je član nadzornog odbora Hajduka, Nikola Koceić-Bilan.

A povodom prosvjeda, na kojem su navijači zatražili ostavke čelnika HNS-a i na kojem su se mogle čuti mnogobrojne uvrede na račun HNS-a, oglasio se i prozvani savez. Priopćenjem na službenoj stranici , koje vam donosimo u cijelosti.

- Hrvatski nogometni savez nikad se neće složiti s govorom mržnje, netrpeljivosti i vulgarnim uvredama na račun pojedinaca i struktura koje su bez ikakve osnove. Ultimatumi nisu niti će ikad biti početak dijaloga - stoji u priopćenju.

Priopćenje HNS-a:

"Hrvatski nogometni savez prihvaća činjenicu da su navijači Hajduka na splitskoj Rivi na specifičan način izrazili nezadovoljstvom radom i funkcioniranjem Hrvatskog nogometnog saveza.

Međutim, Hrvatski nogometni savez nikada se neće složiti s govorom mržnje, netrpeljivosti i vulgarnim uvredama na račun pojedinaca i struktura Saveza koje su bez ikakve osnove.

Kao i do sada, pozivamo na razum, trezvenost i korektnost u procesu rješavanja problema. Stav je HNS-a kako ne postoji alternativa dijalogu između predstavnika HNS-a s predstavnicima Hajduka, Dinama i MUP-a uz sudjelovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje prati ovu situaciju te podržava dijalog kao jedini način rješavanja problema.

S obzirom na veliki broj pristiglih poziva, poruka i dopisa članova nogometne organizacije, Hrvatski nogometni savez ističe kako je jedinstveni stav nogometne organizacije da ultimatumi bilo koje vrsti nisu niti neće u bilo kojoj varijanti biti početak dijaloga i uvjet za nastavak razgovora.

Pozdravljamo ambiciju HNK Hajduk da aktivnije sudjeluje u radu tijela HNS-a, koja je u skladu s pozivom Saveza da se upravo kroz rad izabranih organa utječe na procese u hrvatskom nogometu.

Zbog toga ponovno ističemo potrebu za otvorenim dijalogom i to, kako je već rečeno, s predstavnicima nogometne organizacije, u ovom slučaju s rukovodstvom HNK Hajduk i GNK Dinamo, te drugim sportskim tijelima koja mogu doprinijeti rješavanju problema.

Naime, upravo je nogometna organizacija kroz svoja tijela - Skupštinu, Izvršni odbor, županijske saveze - jedino legitimno mjesto gdje se može kreirati i voditi službena politika HNS-a i čije odluke mogu izazvati odgovarajuće promjene."

Idi na 24sata

Komentari 331

  • buntovnik1_1 01.12.2014.

    HNS je sam sebi najbolji.....kao da svi klubovi postoje radi njih,a nemaju isti kriterij i tretman prema svim klubovima. Kako može meni-ili bilo kome netko zabraniti ulazak u stadion-ako za to nema neke presude,osude...jer se netkome ne sviđam..ili...i sa druge strane Policija odobrava nečiju anarhiju zabrane ulaska u stadion-na JAVNI SKUP...e ljudi moji kakva smo mi to država....Nisam hajdukovac,dinamovac.....ali ovakve zabrane dolaska na stadion su prtuustavne a naše sudstvo ni riječi.....To bi bilo isto kao da netko u Konzumu stavi na ulaz zaštitara i da ovaj nekoga pušta ili ne-kako mu se svidi...

  • karton 01.12.2014.

    Nema TEORIJE da repka igra u Splitu. Jedva cekaju, pa da naprave sra..e , i da nas izbace sa EP. Dzikani i krkani. Igrajte u Frankfurtu pa da vidite ono pravo. Zasto ne u Sirokom Brijegu , bila bi festa za pamcenje , policija ne bi ni trebala ??

  • prestige1 01.12.2014.

    kao ni mi vas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare