Obavijesti

Sport

Komentari 331

HNS odgovara Rivi: Ultimatum i govor mržnje ne priznajemo

HNS odgovara Rivi: Ultimatum i govor mržnje ne priznajemo
9

Ultimatumi nisu niti će ikad biti početak dijaloga. A dijalog je ono što želimo, kažu iz HNS-a, povodom splitskog prosvjeda na Rivi na kojem je bilo preko 30.000 ljudi

VIDEO

Navijači Hajduka i svi koji ih podržavaju u prosvjedu protiv Hrvatskog nogometnog saveza , u subotu su ispunili splitsku rivu. Više od 30.000 navijača ustalo je, kako tvrde, u prosvjedu protiv nepravde.

VIDEO

- Ovo je glas za Hajduk. Ovo je glas protiv nepravde. Danas smo skupa, jedinstveni. Ustali smo protiv nepravde. U genetskom kodu našeg kluba je da se bori protiv nepravde. Ovo je naše proljeće. Ono će doći, dok oni svoje neće dočekati još dugo u Europi - rekao je član nadzornog odbora Hajduka, Nikola Koceić-Bilan.

A povodom prosvjeda, na kojem su navijači zatražili ostavke čelnika HNS-a i na kojem su se mogle čuti mnogobrojne uvrede na račun HNS-a, oglasio se i prozvani savez. Priopćenjem na službenoj stranici , koje vam donosimo u cijelosti.

- Hrvatski nogometni savez nikad se neće složiti s govorom mržnje, netrpeljivosti i vulgarnim uvredama na račun pojedinaca i struktura koje su bez ikakve osnove. Ultimatumi nisu niti će ikad biti početak dijaloga - stoji u priopćenju.

Priopćenje HNS-a:

"Hrvatski nogometni savez prihvaća činjenicu da su navijači Hajduka na splitskoj Rivi na specifičan način izrazili nezadovoljstvom radom i funkcioniranjem Hrvatskog nogometnog saveza.

Međutim, Hrvatski nogometni savez nikada se neće složiti s govorom mržnje, netrpeljivosti i vulgarnim uvredama na račun pojedinaca i struktura Saveza koje su bez ikakve osnove.

Kao i do sada, pozivamo na razum, trezvenost i korektnost u procesu rješavanja problema. Stav je HNS-a kako ne postoji alternativa dijalogu između predstavnika HNS-a s predstavnicima Hajduka, Dinama i MUP-a uz sudjelovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje prati ovu situaciju te podržava dijalog kao jedini način rješavanja problema.

S obzirom na veliki broj pristiglih poziva, poruka i dopisa članova nogometne organizacije, Hrvatski nogometni savez ističe kako je jedinstveni stav nogometne organizacije da ultimatumi bilo koje vrsti nisu niti neće u bilo kojoj varijanti biti početak dijaloga i uvjet za nastavak razgovora.

Pozdravljamo ambiciju HNK Hajduk da aktivnije sudjeluje u radu tijela HNS-a, koja je u skladu s pozivom Saveza da se upravo kroz rad izabranih organa utječe na procese u hrvatskom nogometu.

Zbog toga ponovno ističemo potrebu za otvorenim dijalogom i to, kako je već rečeno, s predstavnicima nogometne organizacije, u ovom slučaju s rukovodstvom HNK Hajduk i GNK Dinamo, te drugim sportskim tijelima koja mogu doprinijeti rješavanju problema.

Naime, upravo je nogometna organizacija kroz svoja tijela - Skupštinu, Izvršni odbor, županijske saveze - jedino legitimno mjesto gdje se može kreirati i voditi službena politika HNS-a i čije odluke mogu izazvati odgovarajuće promjene."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 331
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu