To je to što me zanima!

Hrvat zablistao u juniorskoj LP! S dva fenomenalna gola odveo Bayern u osminu finala...

Bayern je u šesnaestini finala juniorske Lige prvaka slavio protiv Basela (2-0), a oba gola zabio je fantastični Lovro Zvonarek
Vidi originalni članak

Kada veliki Bayern München igrača od 16 godina kupi za dva milijuna eura i još mu da kapetansku traku u juniorskom uzrastu i desetku na leđima, onda je više nego jasno kako je riječ o nogometnom dijamantu pred kojim je velika budućnost. A upravo to i je Hrvat Lovro Zvonarek (18), virtuoz koji svoj talent brusi u bavarskom velikanu.

Zvonarek je u ljeto 2022. godine otišao iz Slaven Belupa u Bayern, od tada nastupa za njihovu drugu momčad i juniore, a ovaj put je zablistao u juniorskoj Ligi prvaka. Bayern je u šesnaestini finala slavio protiv Basela (2-0), a oba gola zabio je fantastični Lovro. Ne zna se koji je ljepši.

Prvi u 31. minuti kada je primio loptu u prostor od suigrača pa prošao pored dvojice i lakoćom matirao suparničkog golmana. Pobjedu je potvrdio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Primio je loptu u šesnaestercu, opet sjajnim driblingom nadmudrio stopera Basela i pogodio za 2-0. Golovi u stilu pravih desetki i nogometnih velemajstora. Samo možemo zapljeskati. Priliku je u završnici dobio i Osječanin Ljubo Puljić koji je u svibnju prošle godine na svoj 16. rođendan potpisao za Bayern u transferu vrijednom milijun eura.

Prvi gol pogledajte OVDJE, a drugi gol OVDJE

Zvonarek je cijelu utakmicu igrao izvanredno. Dominirao je na sredini terena, driblao i razigravao svoje suigrače. Pokazao je iznimnu zrelost za jednog 18-godišnjaka, tehničku i taktičku potkovanost te nogometnu inteligenciju. No, ono što je najvažnije, da ima puno prostora za napredak. A pod budnim okom Bayernovih stručnjaka, bolja sredina za brušenje njegovog ogromnog talenta ne postoji.

Mnogi su u njemu vidjeli nogometnu magiju, a Bayern ga je uspio pridobiti. I nije ga bez razloga doveo, na njega ozbiljno računaju. Dokazuje i činjenica da je već nekoliko puta bio na klupi prve momčadi, a prije desetak dana je debitirao odigravši minutu u pobjedi protiv Augsburga (3-2). Zvonarek je ove sezone za drugu momčad Bayerna zabio šest golova u šest utakmica

Najmlađi je strijelac u povijesti HNL-a

Pažljivo su u Koprivnici brusili svog veznjaka, a zainteresirani klubovi samo su se samo lijepili. Mnogi velikani htjeli su ga vidjeti u svom dresu, no najbrži u toj utrci bio je Bayern München koji ga je kupio u rujnu 2021. godine za dva milijuna eura pa ga ostavio u Slaven Belupu do kraja sezone. Kada takav klub prepozna potencijal, onda je jasno da se radi o nečemu velikome. Zvonarek je imao tek 16 godina i četiri dana kada je debitirao za Slaven protiv Rijeke 12. svibnja 2021. godine i postao jedan od najmlađih u povijesti HNL-a. Stariji od njega su samo dva dana Marko Dabro i Luka Vušković.

U kratkom vremenu u Belupu srušio je neke rekorde. Postao najmlađi kapetan prvoligaške momčadi u povijesti nogometa! U utakmici protiv Hajduka u travnju 2022. godine je imao 16 godina, 11 mjeseci i 20 dana, a pamtimo ga kao i najmlađeg strijelca u povijesti naše lige sa 16 godina i 14 dana.

Sada blista u dresu njemačkog velikana, a ako ovako nastavi, od njega neće samo koristi imati Bayern, već i naša reprezentacija. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 08.02.2024.

    U repstaciju s njim odmah

  • pr1nce 08.02.2024.

    jos mora on zganaca pojesti da bi postao igrac. samo rad i cvrsto na zemlji.

  • Josipa R 08.02.2024.

    Međimurec, bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare