Obavijesti

Sport

Komentari 20

Hrvat zablistao u juniorskoj LP! S dva fenomenalna gola odveo Bayern u osminu finala...

Hrvat zablistao u juniorskoj LP! S dva fenomenalna gola odveo Bayern u osminu finala...

Bayern je u šesnaestini finala juniorske Lige prvaka slavio protiv Basela (2-0), a oba gola zabio je fantastični Lovro Zvonarek

VIDEO

Kada veliki Bayern München igrača od 16 godina kupi za dva milijuna eura i još mu da kapetansku traku u juniorskom uzrastu i desetku na leđima, onda je više nego jasno kako je riječ o nogometnom dijamantu pred kojim je velika budućnost. A upravo to i je Hrvat Lovro Zvonarek (18), virtuoz koji svoj talent brusi u bavarskom velikanu.

Zvonarek je u ljeto 2022. godine otišao iz Slaven Belupa u Bayern, od tada nastupa za njihovu drugu momčad i juniore, a ovaj put je zablistao u juniorskoj Ligi prvaka. Bayern je u šesnaestini finala slavio protiv Basela (2-0), a oba gola zabio je fantastični Lovro. Ne zna se koji je ljepši.

GER, FC Bayern Muenchen gegen Borussia Moenchengladbach, Fussball, Bundesliga, 20. Spieltag, Spielzeit 2023/2024, 03.02.2024.

Prvi u 31. minuti kada je primio loptu u prostor od suigrača pa prošao pored dvojice i lakoćom matirao suparničkog golmana. Pobjedu je potvrdio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Primio je loptu u šesnaestercu, opet sjajnim driblingom nadmudrio stopera Basela i pogodio za 2-0. Golovi u stilu pravih desetki i nogometnih velemajstora. Samo možemo zapljeskati. Priliku je u završnici dobio i Osječanin Ljubo Puljić koji je u svibnju prošle godine na svoj 16. rođendan potpisao za Bayern u transferu vrijednom milijun eura.

Prvi gol pogledajte OVDJE, a drugi gol OVDJE

Zvonarek je cijelu utakmicu igrao izvanredno. Dominirao je na sredini terena, driblao i razigravao svoje suigrače. Pokazao je iznimnu zrelost za jednog 18-godišnjaka, tehničku i taktičku potkovanost te nogometnu inteligenciju. No, ono što je najvažnije, da ima puno prostora za napredak. A pod budnim okom Bayernovih stručnjaka, bolja sredina za brušenje njegovog ogromnog talenta ne postoji.

Zagreb: Kvalifikacijski turnir za odlazak na EP 2023 U-19, Hrvatska - Izrael

Mnogi su u njemu vidjeli nogometnu magiju, a Bayern ga je uspio pridobiti. I nije ga bez razloga doveo, na njega ozbiljno računaju. Dokazuje i činjenica da je već nekoliko puta bio na klupi prve momčadi, a prije desetak dana je debitirao odigravši minutu u pobjedi protiv Augsburga (3-2). Zvonarek je ove sezone za drugu momčad Bayerna zabio šest golova u šest utakmica

Najmlađi je strijelac u povijesti HNL-a

Istra i Slaven Belupo sastali se u 36. kolu HT Prve lige

Pažljivo su u Koprivnici brusili svog veznjaka, a zainteresirani klubovi samo su se samo lijepili. Mnogi velikani htjeli su ga vidjeti u svom dresu, no najbrži u toj utrci bio je Bayern München koji ga je kupio u rujnu 2021. godine za dva milijuna eura pa ga ostavio u Slaven Belupu do kraja sezone. Kada takav klub prepozna potencijal, onda je jasno da se radi o nečemu velikome. Zvonarek je imao tek 16 godina i četiri dana kada je debitirao za Slaven protiv Rijeke 12. svibnja 2021. godine i postao jedan od najmlađih u povijesti HNL-a. Stariji od njega su samo dva dana Marko Dabro i Luka Vušković.

U kratkom vremenu u Belupu srušio je neke rekorde. Postao najmlađi kapetan prvoligaške momčadi u povijesti nogometa! U utakmici protiv Hajduka u travnju 2022. godine je imao 16 godina, 11 mjeseci i 20 dana, a pamtimo ga kao i najmlađeg strijelca u povijesti naše lige sa 16 godina i 14 dana.

Sada blista u dresu njemačkog velikana, a ako ovako nastavi, od njega neće samo koristi imati Bayern, već i naša reprezentacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše