To je to što me zanima!

'Hrvati su čudesni od početka, ovo je utakmica naših karijera'

Naš zadatak je pripremiti momčad za ovako velikog protivnika. Oni su igrali nevjerojatno od početka. Modrić je igrač sa sjajnim tehničkim sposobnostima, isto kao i Rakitić, rekao je francuski izbornik Deschamps
Vidi originalni članak

Hrvatska u nedjelju u 17 sati igra najvažniju utakmicu u svojoj povijesti. Finale Svjetskog prvenstva protiv starog poznanika, koji nam je zapečatio prolaz u finale 1998. godine, a zatim nas pobijedio još dva puta te dva puta odigrao neriješeno, čeka nas u samoj završnici Mundijala.

Francuska nogometna reprezentacija danas je održala press konferenciju uoči velikog finala. Pred novinare su izašli golman i kapetan Hugo Lloris te izbornik Didier Deschamps.

Prvi je izašao Lloris.

- Mislim da je naša momčad mirna, staložena... Još uvijek nismo svjesni do kud smo došli. Sutra će biti poseban meč zato što je finale, a da ne govorim koliko će biti teško. Ovo je moje treće Svjetsko prvenstvo i ovo će biti najvažnija utakmica naših karijera. Tako da ništa ne smijemo prepustiti slučaju i moramo brinuti o svim detaljima - rekao je kapetan Francuske pa nastavio:

- Moramo se koncentrirati na 90 minuta, zatim i 120 ili penale ako će biti potrebno. Moramo uložiti jako puno energije i to znamo. To je bila naša snaga od početka, a prednost je naša mentalna snaga. Također, ovo je pravi trenutak da se sjetimo sveg truda kojeg smo uložili. Ovo je pravi trenutak da damo svoj maksimum.

Francuska ima puno mladih i neiskusnih igrača u momčadi. Sadašnji roster puno se razlikuje od onog na Euru kada su Francuzi bili domaćini.

- Mislim da je Euro bio nešto novo za puno igrača. Kada smo se susreli sa svjetskim prvacima Nijemcima. Ovoga puta nije tako jer smo protiv Belgije dali sve od sebe i sada je situacija skroz drugačija.

Lloris se pridigao i otišao iza kulisa, a na njegovo mjesto sjeo je francuski izbornik.

- Veliko je zadovoljstvo igrati u ovakvoj utakmici. Ne postoji ništa ljepše od igranja u finalu Svjetskog prvenstva. Mi sada moramo ostati mirni, moramo imati samopouzdanja i koncentracije. Radimo na tim trima stvarima.

Novinari su pitali Deschampsa o Mbappéu. Najmlađi je igrač u francuskoj momčadi.

- On je zaista mlad igrač koji ima puno talenta. To je već dokazao nekolicinu puta. Nema specifičan tretman, pokušavam pričati sa svojim igračima, a on je dio skupine od 23 igrača. Normalno, kroz svoje iskustvo, znam da moraš biti malo popustljiv prema mlađim igračima, ali pošto je Kylian pametan i zna što želi, normalno je da ponekad imamo individualne razgovore. No, to je dobro.

Hrvatska je puno iskusnija.

- Naša ekipa je drugačija nego u finalu prije dvije godine. Naravno, njihovo iskustvo je limitirano. Istina je da Hrvatska ima puno više iskustva od nas, na razini zrelosti. Jer su njihovi igrači već neko vrijeme u reprezentaciji. Ovo prvenstvo smo uvijek igrali protiv ekipa s više iskustva, ali to nije bitno.

Čak 15 igrača Francuske ima afričke korijene.

- Uvijek je tako bilo. Francuska je uvijek imala igrače iz Afrike, ili one koje imaju korijene u afričkim zemljama. Svi su oni ponosni što su Francuzi, ali kroz njihovo porijeklo ili djetinjstvo imali su neke veze s Afrikom. Istina je da afričke reprezentacije na ovom prvenstvu nisu imale sreće.

Hrvatska je iznimno opasna. Ima Modrića i Rakitića u veznoj liniji.

- Naš zadatak je pripremiti momčad za ovako velikog protivnika. Oni su igrali nevjerojatno od početka. Mi želimo pripremiti našu momčad, a to je veliki dio posla. Analitička strana posla. A to je pogledati i analizirati sva videa i slike koje imamo. Modrić je jako mobilan jako je agilan. On je igrač sa sjajnim tehničkim sposobnostima, isto kao i Rakitić. Njegova igračka inteligencija je nevjerojatna. Njegov rad je nevjerojatan. On je kompletan igrač, veznjak je, ali može zabiti i gol - zaključio je francuski izbornik.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • Lukaku24 15.07.2018.

    hrvatska vs afrika

  • no 11 15.07.2018.

    povratka nemaaa...cestitam francuzima na zlatu a i nama na 2 mjestu bitno da nas ne razbiju 3 0 a mi nemozemo bit prvaci svijeta ne zivite u zabludi

  • no 11 15.07.2018.

    Hrvatska nemoze bit prvak svijeta ovo je idealna prilika za uzet lovu ovi su jaci a nasi umorni puno bojim se da ce sutra biti lagano za ove kad povedu povratka nemaaa...cestitam francuzima na zlatu a i nama na 2 mjestu bitno da nas ne razbiju 3 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare